Graffiti is bijzonder veelzijdig en valt in elk interieur te passen. Het schept diepte, creëert ruimte en kan een muur doen verdwijnen. Daarnaast heb je als opdrachtgever de volledige vrijheid over het onderwerp en grote controle over het eindresultaat. Hier laten we je 10 voorbeelden zien van hoe graffiti eruit kan zien in je eigen huis.

Het onmogelijke mogelijk maken door een optische illusie

Met graffiti maak je het onmogelijke mogelijk: haal de natuur in huis als je in de binnenstad woont of laat de skyline van New York op de muur in je woonboerderij schilderen. Hieronder een voorbeeld van een schildering die de grenzen van je kamer verlegt.

Natuurlijke muurschildering

Een graffiti muurschildering op een tuinmuur

Bij een fijn huis hoort een tuin waar je met plezier tijd in doorbrengt. Als jouw tuin grenst aan een lelijke muur, kun je daar met een muurschildering snel verandering brengen. In dit voorbeeld van een opdracht in België deed het huis van de buren als canvas dienst. Het resultaat van een lange dag werken? Een prachtig berglandschap met een klaterende waterval.

Een prachtig berglandschap met een klaterende waterval.

Een optische illusie schildering

Wanneer een muur ‘in de weg’ zit maar niet zomaar kan worden gesloopt, vormt graffiti een originele oplossing. Bij dit huis creëerden we een tropisch doorkijkje; een optische illusie die stukken beter bij het verfrissende zwembad past dan een grauwe muur.

Doorkijk muuschildering

Plafondschildering in de openbare ruimte

Waarom zou je een schildering voor jezelf houden? Dat moet de projectontwikkelaar van meerdere woningen in het Belgische Hasselt hebben gedacht. Graffitinetwerk werd gevraagd om in de gemeenschappelijke ruimte, een voormalige kerk, een plafondschildering in de stijl van Nick Ervinck te maken. Oordeel zelf.

Plafond schildering

Bij elk interieur de juiste stijl

Graffiti in huis is echt niet alleen voor moderne en industriële interieurs geschikt. De voorbeelden op deze pagina laten dat al zien. En bekijk deze oogstrelende decoratie eens; je zou bijna denken dat het kant-en-klaar behang is, zo verfijnd zijn de artiesten hier te werk gegaan.

oogstrelende decoratie

Inspireren met street-art

Het leuke van graffiti is dat je er elke mogelijke scène mee kunt creëren in elke gewenste stijl. Waar je bij behang erg beperkt bent tot de beschikbare designs, is met een muurschilderij alles mogelijk. In deze kinderkamer werd gekozen voor een stoere basketbalspeler die het kind ongetwijfeld inspireert tot grootse sportprestaties.

Street-art-kinderkamer

Kleurrijke kunst in de woonkamer

In het Groningse plaatsje Leek mochten wij een graffiti in het huis van Martijn plaatsen. In fluorkleuren spoten wij een imposante Boeddha op zijn witte muur, die nu het stralend middelpunt van zijn interieur vormt. De laatste tijd is dit type wandschildering erg in trek bij wie yoga beoefent en/of mediteert.

Fluor budha

Kleuren om bij weg te dromen

Eén van de kenmerken van graffiti en street-art is het uitbundige kleurenspel. Zelfs in een slaapkamer kan dit goed uitpakken. Het bedtextiel past qua kleuren prima bij de levendige kleuren op de achterwand. Slaap lekker!

graffiti hotel

Ook graffiti in huis laten maken?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn rondom het laten maken van een uniek graffiti kunstwerk? De prijzen van onze graffiti-schilderingen zijn altijd maatwerk. Het berekenen van een prijs wordt gedaan aan de hand van de locatie, het formaat, de bereikbaarheid van het werkvlak en de complexiteit van het te maken kunstwerk. Vanwege de grote variatie in prijzen raden we u aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Contact opnemen