Skip to main content

Tijdelijke straatmarkeringen

Buitenreclame met hoge attentiewaarde en een variabele levensduur.

Tijdelijke straatmarkeringen

Breng met onze tijdelijke straatmarkeringen uw (reclame)boodschap op een opvallende en doeltreffende manier onder de aandacht van uw doelgroep. Tijdelijke straatmarkeringen vallen op in het straatbeeld en kunnen, in tegenstelling tot reverse graffiti, op elke gewenste ondergrond worden aangebracht. Deze vorm van buitenreclame wordt veelal gebruikt als informatievoorziening, route aanduiding of als promotie van bijvoorbeeld een product, winkel, beurs of evenement. Op basis van de gewenste zichtbaarheids- of levensduur van de reclame uiting wordt in samenspraak het type krijt alsmede de kleur bepaald.

Met onze tijdelijke straatmarkeringen kunnen wij uw boodschap zichtbaar maken op locaties in de buitenruimte waar traditionele media vaak niet inzetbaar zijn. Wij verzorgen campagnes op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten. Wij werken voornamelijk in Nederland, België en Luxemburg maar met regelmaat verzorgen wij onze activiteiten ook in andere Europese landen. Onze straatreclame campagnes kunnen 7 dagen per week en 365 dagen per jaar worden ingepland. Deze campagnes worden meestal ’s nachts of ’s ochtends vroeg uitgevoerd. Het krijt dat wij gebruiken is niet schadelijk voor de ondergrond of het milieu.

Straatmarkeringen als buitenreclame

Op basis uw wensen, het doel van de campagne, de doelgroep en de locatie(s) kunnen wij advies geven over het aantal te plaatsen uitingen. Tijdens de voorbereiding van het project bepalen we in samenspraak de exacte locaties, gebieden en steden zodat de uitingen strategisch geplaatst kunnen worden en de beste exposure wordt behaald. Vaak wordt er voor gekozen om uitingen te plaatsen rondom drukke winkelstraten, stations, bus- en tramhaltes, pinautomaten, oversteek plaatsen of juist rondom specifiek gekozen locaties die voor de zichtbaarheid van uw campagne waardevol zijn.

Omdat de aandacht van een voetganger in een kort ogenblik getrokken moet worden en men doorgaans niet stopt voor het lezen van een boodschap op de grond raden we het gebruik van complexe afbeeldingen, onduidelijke vormgeving of (te)veel tekst af. Het is raadzaam om het ontwerp van de uiting zo overzichtelijk en simpel mogelijk te houden zodat de boodschap voor de voetganger die de uiting passeert in één oogopslag duidelijk is.

Reverse graffiti of krijt uitingen?

Een campagne waarbij er met krijt een grote hoeveelheid tijdelijke straatmarkeringen in een relatief klein gebied moeten worden geplaatst kan resulteren in klachten van bijvoorbeeld omwonenden of de gemeente. Afhankelijk van het aantal gewenste plaatsingen en uw wensen rondom de positionering van de uitingen kunnen wij in de meeste gevallen op voorhand een inschatting maken van de klachtgevoeligheid. Wanneer u het inzetten van krijt graffiti campagne een te groot risico vindt is reverse graffiti wellicht voor u een beter alternatief. Met de reverse graffiti techniek spuiten we warm water met hoge druk door een sjabloon heen. Door het contrast dat hiermee wordt gecreëerd op de ondergrond wordt uw reclame uiting zichtbaar. Het nadeel van reverse graffiti is dat deze techniek slechts op een beperkt aantal ondergronden inzetbaar is.

Kenmerken:
 • Opvallende buitenreclame
 • In gehele Benelux inzetbaar
 • Vanaf: 950,- (ex. btw)
 • Meer details
tijdelijke-reclame

Mogelijke zichtbaarheidsduur

Afhankelijk van de gewenste zichtbaarheidsduur kiezen we in samenspraak het type krijt dat dit het beste benaderd. De keuze bestaat uit de indicatieve levensduur van; dagen/weken of maanden (semi permanent). Het krijt met een levensduur van dagen/weken zal bij regenval snel vervagen. Indien een langere zichtbaarheidsduur gewenst is of de uiting een specifieke periode zichtbaar moet zijn dient er gekozen te worden voor krijt dat maanden blijft zitten. Afhankelijk van de plek en de belasting van de uiting kan de zichtbaarheidsduur van dit product oplopen tot langer dan een jaar.

Indien geplaatste uitingen na een specifieke datum niet meer zichtbaar mogen zijn is het mogelijk dat wij deze verwijderen. De exacte levensduur van een krijt uiting is op voorhand niet te voorspellen omdat deze afhangt van de ondergrond, het weer, het soort plek en de belasting van de uiting door bijvoorbeeld verkeer of schoonmaakwagens. De indicatieve levensduur is bepaald op basis van 20 jaar ervaring. Omdat het om een buitenproduct gaat is het niet mogelijk om garantie te geven op de haalbaarheid van de geschatte levensduur.

Reverse graffiti

Regelgeving rondom straatmarkeringen

Tijdelijke krijt uitingen als straatmarkering vallen qua wet- en regelgeving in een grijs gebied. Het is doorgaans dan ook niet mogelijk om voor deze vorm van buitenreclame een vergunning aan te vragen waardoor wij dergelijke campagnes altijd als ‘guerrillamarketing’ uitvoeren. Bij het uitvoeren van een guerrillamarketing campagne is een subtiele en doordachte aanpak noodzakelijk om eventuele klachten te voorkomen. Uiteraard zijn wij hier met meer dan 20 jaar ervaring in gespecialiseerd en denken we mee bij het bepalen van de locaties en de verdere aanpak rondom het uitvoeren van de campagne. Wanneer de actie voor (of in samenspraak met) een stad, gemeente of provincie, of rondom een publiekelijk of gemeenschappelijk doel, wordt ingezet is het soms wel mogelijk om toestemming of een vergunning aan te vragen.

Gedragsbeïnvloeding en nudging

Gedragsbeïnvloeding en nudging

Nudging (of nudgen) is een techniek waarbij op een subtiele manier gedrag wordt beïnvloed en bepaalde keuzes of handelingen worden gestimuleerd. Deze techniek kan worden gezien als het geven van een ‘duwtje’ in de gewenste richting. Een bekend voorbeeld van nudging is de afbeelding van een nepvlieg in urinoirs zodat mannen niet meer naast de pot plassen.

Deze vorm van gedragsbeïnvloeding kan ook toegepast worden bij het inzetten van buitenreclame campagnes in de vorm van (tijdelijke) straatmarkeringen. Bijvoorbeeld door krijt uitingen die (tijdelijke) routes weergeven, aangeven waar je wel/niet je fiets mag parkeren of attenderen op (on)gewenst gedrag rondom afvalscheiding en het bijplaatsen van afval rondom afvalcontainers.

Tijdelijke straatmarkering filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde tijdelijke straatmarkeringen.

Tijdelijke krijt uitingen campagne in Brussel, België.

Reverse graffiti reclame als guerrillamarketing.

Een zandprint als tijdelijke reclame uiting.

FAQ en praktische informatie

Praktische informatie en veel gestelde vragen over onze tijdelijke straatmarkeringen.

 • Wat zijn de kosten voor tijdelijke straatmarkeringen?

  Voor het verzorgen van tijdelijke straatmarkeringen is bij 10 plaatsingen (of minder) in 1 stad een richtprijs aan te houden van 950,- Euro exclusief btw. Omdat de exacte prijs afhangt van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het aantal plaatsingen, het formaat van het sjabloon en de locaties/steden raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

 • De regelgeving rond guerrillamarketing, is een vergunning nodig?

  Deze vorm van buitenreclame valt qua wet- en regelgeving in een grijs gebied. Het is doorgaans dan ook niet mogelijk om voor deze vorm van reclame een vergunning aan te vragen waardoor wij dergelijke campagnes altijd als ‘guerrillamarketing’ uitvoeren. Bij het uitvoeren van een guerrillamarketing campagne is een subtiele en doordachte aanpak noodzakelijk om eventuele klachten te voorkomen. Uiteraard zijn wij hier met meer dan 20 jaar ervaring in gespecialiseerd en denken we mee bij het bepalen van de locaties en de verdere aanpak rondom het uitvoeren van de campagne.

 • Hoe lang blijven tijdelijke straatmarkeringen zichtbaar?

  Afhankelijk van de gewenste zichtbaarheidsduur kiezen we in samenspraak het type krijt dat dit het beste benaderd. De keuze bestaat uit de indicatieve levensduur van; dagen/weken of maanden (semi permanent). De exacte levensduur van een straatmarkering is op voorhand niet te voorspellen omdat deze afhangt van de ondergrond, het weer, het soort plek en de belasting van de uiting door bijvoorbeeld verkeer of schoonmaakwagens. Lees meer over het type krijt en de levensduur.

 • Welke formaten zijn er mogelijk?

  Wij gebruiken voor onze reverse graffiti, krijt uitingen en regen reclame campagnes meestal een sjabloon met een formaat van circa 1,25m2. Een uiting in dit formaat is, bij de gemiddelde kijkhoek en loopsnelheid, goed te overzien voor voetgangers. Een groter formaat is vaak niet in 1 oogopslag te bevatten waardoor de uiting zijn doel mist. Doorgaans wordt een formaat aangehouden dat ligt rond de 100x125cm maar het exacte formaat kan worden bepaald aan de hand van hetgeen dat er mag worden afgebeeld (de content). We raden aan om het ontwerp simpel en duidelijk te houden.

 • Kunnen krijt uitingen in kleur worden aangebracht?

  Omdat de ondergrond qua kleur en structuur per locatie kan verschillen brengen wij tijdelijke krijt uitingen het liefst in de kleur wit aan zodat de zichtbaarheid altijd optimaal is. Indien gewenst kunnen krijt uitingen ook in een aantal primaire kleuren worden aangebracht, namelijk: zwart, geel, oranje, rood, roze, paars, licht- en donkerblauw, licht- en donkergroen. Omdat de kleuren niet over elkaar heen aangebracht kunnen worden omdat deze dan met elkaar mengen kan er per plaatsing in principe maar met 1 kleur worden gewerkt.

 • Kan er een QR code worden toegevoegd?

  Aan een reverse graffiti, tijdelijke straatmarkering of regen reclame uiting kan een QR code worden toegevoegd. De QR code kan door middel van een vloersticker die specifiek geschikt is voor buiten gebruik bij/naast de uiting worden geplaatst. Doorgaans wordt hier een formaat van circa 10x10cm voor gebruikt zodat de QR code niet te overheersend aanwezig is maar wel genoeg opvalt. Uiteraard kan de QR code verwijzen naar een specifieke URL zodat direct de interactie gemeten kan worden.

 • Weersomstandigheden en ondergronden

  Een tijdelijke krijt uitingen campagne kan worden uitgevoerd als de ondergrond niet vochtig, bevroren of besneeuwd is. Ook moet het na het plaatsen van een uiting nog enige tijd droog blijven zodat het krijt kan opdrogen/uitharden. Wij brengen krijt uitingen alleen op de grond aan en niet op muren. Het krijt dat wij gebruiken werkt op nagenoeg alle ondergronden.

 • Hoe lang is de voorbereidingstijd van een campagne?

  De voorbereiding van een straatreclame campagne neemt gemiddeld 5 à 10 werkdagen in beslag. In overleg kan dit proces door het plaatsen van een spoedopdracht worden versneld, wel zijn wij hierbij afhankelijk van hoe snel er met de opdrachtgever geschakeld kan worden. Onze planning zit doorgaans redelijk vol, het is daarom aan te raden om tijdig een optie te nemen op de gewenste uitvoer datum of periode.

Bekijk alle Veelgestelde vragen
Vrijblijvend informatie, advies of een prijsopgave?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.