Skip to main content

Doel

Originele buitenreclame

Prijzen

Vanaf 1000,- Euro

Werkgebied

Gehele Benelux

Bijzonderheden

Reclame door reiniging

Reverse graffiti

Reverse graffiti is een spraakmakende vorm van buitenreclame waarbij met behulp van water, een sjabloon en een hogedrukreiniger reclame op de grond wordt ‘aangebracht’. Een guerrilla marketing campagne uitgevoerd met de reverse graffiti techniek geeft uw merk een creatieve en duurzame uitstraling, er wordt immers maar één sjabloon gemaakt waarmee we een onbeperkt aantal afdrukken kunnen spuiten met niets anders dan puur kraanwater. Het effect van deze originele en duurzame straatreclame techniek blijft afhankelijk van het type ondergrond een aantal weken tot een aantal jaar zichtbaar.

Hoe werkt reverse- en greengraffiti?

Door selectief een deel van de grond schoon te spuiten wordt er contrast gecreëerd, dit zorgt voor een zichtbare afbeelding en/of tekst welke voor een lange periode zichtbaar blijft. Wij maken hierbij gebruik van onbehandeld grondwater zonder (chemische) toevoeging. Reverse graffiti reclame uitingen zijn dan ook absoluut niet schadelijk voor het milieu en worden door ons CO₂-neutraal geplaatst.

Reverse graffiti als buitenreclame

Wij bepalen in samenspraak met u de gewenste locaties, gebieden en steden zodat de uitingen strategisch geplaatst kunnen worden en de beste exposure wordt behaald met een green graffiti campagne. Vaak wordt er voor gekozen om uitingen te plaatsen rondom drukke winkelstraten, stations, bus- en tramhaltes, pinautomaten, oversteek plaatsen of specifiek gekozen locaties.

We kunnen elke visual omzetten naar een sjabloon, wel is het aan te raden om de reverse graffiti uiting overzichtelijk, duidelijk en compact te houden zodat de boodschap voor de voorbijganger in één oogopslag duidelijk is. Laat u ons uw boodschap met de reverse-graffiti techniek op een unieke en opvallende manier onder de aandacht van uw doelgroep brengen?

Met reverse graffiti, soms ook green-graffiti, clean-graffiti of water sjablonen genoemd, is het mogelijk om milieuvriendelijke reclame uitingen te plaatsen in de buitenruimte waar traditionele outdoor media vaak niet inzetbaar zijn.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze reverse graffiti campagnes.

Omstandigheden

Deze acties kunnen gedurende het hele jaar worden uitgevoerd, behalve bij een bevroren ondergrond.

Werkgebied

Wij verzorgen reverse graffiti reclame campagnes op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

24/7 beschikbaar

Een reverse graffiti actie kan 7 dagen per week worden ingepland, de uitvoer vindt meestal ’s nachts plaats.

Zichtbaarheidsduur

Afhankelijk van de ondergrond is de levensduur van een reverse graffiti uiting 4 weken tot 2 jaar.

Formaat

Wij gebruiken voor een green graffiti campagne meestal een sjabloon maat van ± 1,25m2.

Kleur

Een reverse-graffiti uiting kan niet in kleur worden uitgevoerd, de ondergrond bepaald de kleur.

Ondergrond

Deze techniek werkt op een beperkt aantal ondergronden en kan niet binnen of op muren worden gebruikt.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een reverse graffiti actie is gemiddeld 7 werkdagen, spoed is mogelijk.

Wetgeving

Reverse graffiti valt onder de zogenoemde ‘guerrilla marketing’, wij vragen geen vergunning aan.

Reverse-graffiti filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde reverse graffiti campagnes.

Een landelijke reverse-graffiti campagne.

Reverse-graffiti tijdens AVRO Streetart maand.

Green-graffiti als buitenreclame campagne.

Reverse graffiti of tijdelijke krijt uitingen?

Voor het duidelijk zichtbaar maken van een reverse graffiti uiting moeten we voldoende contrast kunnen creëren. Hiervoor is een ondergrond nodig die vies is en die, wanneer je hem schoon spuit, lichter van kleur wordt. Doorgaans betekend dit dat clean graffiti niet werkt op asfalt, donkere/rode stenen en natuursteen. Ook zit er verschil in het effect dat te behalen valt op de standaard stoeptegels. Sommige stoeptegels lijken vies maar geven, bijvoorbeeld vanwege een zwarte korrel, alsnog geen duidelijk contrast na het schoonspuiten. Vanwege de variabele factoren is daarom op voorhand nooit met zekerheid te zeggen of reverse graffiti werkt op de door u gekozen locaties. Wanneer u er zeker van wil zijn dat uw boodschap geplaatst kan worden op de door u aangeven plekken is het zinnig om te kiezen voor onze (tijdelijke) krijt uitingen.

Bekijk de Krijt uitingen

Regelgeving rondom guerrillamarketing

Reverse graffiti uitingen vallen qua wet- en regelgeving in een grijs gebied. Het is doorgaans dan ook niet mogelijk om voor deze vorm van guerrillamarketing een vergunning aan te vragen. Een subtiele en doordachte aanpak bij het uitvoeren is noodzakelijk om eventuele klachten te voorkomen. Uiteraard zijn wij hierin gespecialiseerd en kunnen we vooraf een goede inschatting maken van de (on)mogelijkheden. Wanneer de actie voor (of in samenspraak met) een stad, gemeente of provincie, of rondom een gemeenschappelijk of publiekelijk doel, wordt ingezet is het soms wel mogelijk om toestemming of een vergunning aan te vragen.

Bekijk al onze straatreclame

Wij verzorgen spraakmakende straatreclame campagnes, bekijk ons complete aanbod.