Skip to main content

Graffiti workshops

Dé creatieve workshop: origineel, uitdagend en helemaal van deze tijd.

Graffiti workshops

Tijdens de graffiti workshops laten wij u kennismaken met alle technieken die komen kijken bij deze moderne en kleurrijke vorm van (straat)kunst. Onder begeleiding van onze professionele graffiti kunstenaars wordt u meegenomen in de wereld van de ’tags’ en ‘pieces’. Het workshop programma is opgebouwd uit in moeilijkheidsgraad toenemende oefeningen waarbij er als eindresultaat een (gezamenlijk) kunstwerk wordt gemaakt. Het volgen van onze graffiti workshop bevordert de creativiteit en het samenwerken en wordt doorgaans als zeer inspirerend en motiverend ervaren.

Wij verzorgen graffiti workshops als creatief bedrijfsuitje, teambuilding activiteit, incentive, vergaderbreak en groeps, team- of afdelingsuitje. Op uw eigen locatie of één van onze locaties verzorgen wij met de graffiti workshop een stoere en inspirerende belevenis waarin creativiteit en teambuilding voorop staan. Uiteraard verzorgen wij tijdens de workshop alle materialen, een keurig afgedekte ruimte en beschermende kleding voor de deelnemers. Geef tijdens de graffitiworkshop uw creativiteit de vrije loop en creëer, individueel of in teamverband, een kleurrijk kunstwerk dat een mooie plek aan de muur zal krijgen.

Het graffiti workshop programma

Na het ontvangst- en welkomstwoord door onze workshop docenten begint de workshop graffiti spuiten met een duidelijke uitleg over de veiligheid, het gebruik van de materialen en het verloop van het programma. Wanneer alle deelnemers de beschermende kleding aan hebben maken wij eerst een groepsfoto voordat we de groep opsplitsen in kleinere groepen en met het programma beginnen. Het eerste deel van deze creatieve activiteit bestaat uit een individueel programma dat is opgebouwd uit een serie uitdagende oefeningen die in moeilijkheidsgraad toenemen en bij het maken van het gezamenlijke kunstwerk van pas zullen komen.

Het thema en de brainstorm sessie

Nadat de basistechnieken individueel zijn geoefend wordt er in teamverband een kunstwerk gemaakt op blanco schilderijen. Om een idee te vormen voor deze creatie(s) wordt er door middel van een brainstorm moment per groep gezamenlijk een concept bedacht. Dit is tevens het moment waarop onze workshop begeleiders een eventueel thema aan de workshop kunnen koppelen. Dit kan bijvoorbeeld een kreet, doel, visie of kernwaarde zijn.

De groepsevaluatie

Na afloop van de graffitiworkshop evalueren we de gemaakte kunstwerken door middel van een groepsevaluatie. Elke groep vertelt aan de rest van het team wat de gedachten zijn achter het gemaakte kunstwerk en hoe ze tot de creatie zijn gekomen. Meestal geeft een van onze workshop begeleiders ook nog zijn of haar visie op de gemaakte creaties. Deze graffiti-kunstwerken kunt u na de workshop thuis of binnen het bedrijf als tastbare herinnering een mooie plek aan de muur geven.

Kenmerken:
 • Creatieve teambuilding
 • Deelnemers: 10 tot 1500
 • Duur: 2 uur
 • Vanaf: 650,- (ex. btw)
 • Meer details
graffitiworkshop

Graffiti workshop locaties

Wij verzorgen onze graffiti workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen deze workshop op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Wij beschikken over verschillende constructies waarmee we op locatie een werkvlak kunnen maken. Bij het werken op locatie dekken we uiteraard het nodige af zodat er geen verfnevel achterblijft. De graffitiworkshop kan zowel binnen als buiten worden verzorgd als een op zichzelf staande activiteit tijdens een groeps- of bedrijfsuitje, incentive of vergaderbreak. Ook kan een workshop graffiti spuiten worden ingezet als open inloop activiteit tijdens een beurs, evenement of feest.

Bekijk onze Workshop locaties

Graffiti workshop

Veiligheid tijdens onze workshops

We beginnen de graffiti workshop met een uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. Uiteraard krijgen alle deelnemers van ons een mondkapje, schort, handschoenen, schoen- en mouwbescherming. We raden aan om bij uw kledingkeuze rekening te houden met het feit dat spuitverf kan nevelen en moeilijk uit kleding te verwijderen is. Als u onze uitleg over het gebruik van de materialen opvolgt zal er geen verf op uw kleding komen.

Wij gebruiken alleen de beste materialen die voldoen aan de meest actuele milieu eisen. Onze spuitbussen worden in Europa geproduceerd en zijn voorzien van een ‘low pressure’ systeem wat zorgt voor minder spuitnevel. Ook is de verflucht geminimaliseerd en kan er zelfs gekozen worden voor het gebruik van nagenoeg geurloze spuitbussen. Deelname aan onze workshops is altijd op eigen verantwoordelijkheid.

Scholen en kinderfeestjes

CKV, scholen en kinderfeestjes

Wij verzorgen geen graffiti kinderfeestjes, wel verzorgen we met regelmaat workshops op scholen. Wilt u zelf een graffiti kinderfeestje of een creatieve workshop op school organiseren zónder achteraf verfspetters te hoeven opruimen? Onze partner GraffitiKing maakt het mogelijk. Met het Do It Yourself graffiti-pakket worden de deelnemers de nieuwe koning(inn)en van de graffiti scene. En omdat de groep zelfstandig zo’n 1 tot 1,5 uur met het programma zoet is kun je als docent of ouder even heerlijk achteroverleunen. Deze creatieve workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De DIY pakketten zijn te bestellen via de GraffitiKing website.

Graffiti workshop filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde graffiti workshops.

De graffiti workshop op locatie als teambuilding activiteit.

Als bedrijfsuitje legaal graffiti spuiten op een echte trein.

De graffitiworkshop als creatief uitje tijdens een jubileum.

FAQ en praktische informatie

Praktische informatie en veel gestelde vragen over onze graffiti workshops.

 • Wat kost een graffiti workshop?

  Voor het verzorgen van de graffiti workshop is bij 10 deelnemers (of minder) een richtprijs aan te houden van 650,- Euro exclusief btw. Omdat de exacte prijs afhangt van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het aantal deelnemers, de groepsindeling en de locatie raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

 • Op welke locaties is de graffiti workshop inzetbaar?

  Wij verzorgen onze graffiti workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen deze workshop op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Wij beschikken over verschillende constructies waarmee we op locatie een werkvlak kunnen maken. Bij het werken op locatie dekken we uiteraard het nodige af. De graffitiworkshop kan zowel binnen als buiten worden gegeven als een op zichzelf staande activiteit tijdens een groeps- of bedrijfsuitje, incentive of vergaderbreak. Ook kan een workshop graffiti spuiten worden ingezet als open inloop activiteit tijdens een beurs, evenement of feest.

 • Hoe lang duurt het workshop programma?

  Het programma van onze creatieve workshops duurt in principe 2 uur maar kan, als dat gewenst is, worden ingekort. Bij het inzetten van een workshop als open inloop activiteit tijdens een evenement, beurs of feest wordt de duur op voorhand in samenspraak bepaald en kan de activiteit uiteraard langer dan 2 uur duren.

 • Zwangerschap en werken met spuitverf

  Voor zover bij ons bekend is er in de medische wetenschap geen kennis over eventuele negatieve effecten op de zwangerschap bij het werken met spuitverf. Er zijn veel vrouwen die ondanks hun zwangerschap aan onze workshops meedoen, dit is een keuze die ieder voor zich moet maken.

 • Minimum leeftijd voor deelname

  In verband met de door ons te waarborgen veiligheid hanteren wij voor deelname aan deze workshop een minimum leeftijd van 10 jaar. Het is voor de meeste kinderen jonger dan 10 jaar vaak niet mogelijk om de caps (spuitdopjes) goed in te drukken. Dit resulteert in capriolen waarbij de kans groot is dat er verf op de kleding of zelfs in de ogen komt. Los van het veiligheidsaspect zal het niet kunnen hanteren van de materialen voor de nodige frustratie zorgen wat resulteert in een onprettige ervaring van de workshop.

 • Een thema aan de workshop koppelen?

  Aan dit workshop programma kan een thema, target, slogan, kreet of kernwaarde gekoppeld worden. Het koppelen van een thema is niet noodzakelijk maar geeft de workshop wel meer diepgang en versterkt het teambuilding element. Onze workshop docenten integreren het thema tijdens het brainstorm moment en begeleiden de deelnemers bij het bedenken van een creatief concept voor het gezamenlijk te maken kunstwerk. Ook is er tijdens de evaluatie ruimte voor uitleg over hoe het thema in de gemaakte kunstwerken is verwerkt.

 • Hoeveel begeleiders zijn er tijdens een workshop?

  Tijdens onze creatieve workshops zetten we gemiddeld één gecertificeerde workshop docent in per 15 a 20 deelnemers. Door ons grote netwerk van zowel lokale als internationale workshop begeleiders zijn we erg flexibel en kunnen we in alle delen van Nederland en België doorgaans een lokale workshop begeleider inplannen. Ons team heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van kwalitatieve teambuilding workshops, uiteraard is het dan ook geen probleem om de workshop in het Engels, Frans of Duits te verzorgen.

 • Onze workshops en activiteiten zijn 24/7 beschikbaar

  Onze workshops en activiteiten kunnen, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland. Ook werken wij alle dagen van het jaar, dus ook in vakanties en op feestdagen. Vanwege een doorgaans erg volle planning is het aan te raden om ruim van te voren vrijblijvend een optie te nemen op de gewenste datum zodat beschikbaarheid gegarandeerd kan worden.

 • Is er een minimum of limiet aan het aantal deelnemers?

  De prijzen van onze workshops zijn gebaseerd op een minimum van 10 deelnemers. Een workshop reserveren met minder dan 10 personen is mogelijk, wel dient daarbij de prijs voor 10 deelnemers aangehouden te worden. Er zit geen limiet aan het aantal deelnemers, wij hebben de capaciteit om workshops te verzorgen voor 1500 personen (of meer) tegelijkertijd.

 • Is deze workshop geschikt als teambuilding activiteit?

  Er wordt tijdens onze creatieve workshops zowel individueel als in groepsverband gewerkt. De nadruk van al onze workshop programma’s ligt op het gezamenlijk maken van een kunstwerk als eindresultaat. Het in groepsverband bedenken van een concept op basis van een thema en dit vervolgens gezamenlijk uitwerken tot een creatief kunstwerk zorgt voor een sterk teambuilding element tijdens onze workshops. De gezamenlijk gemaakte kunstwerken kunnen na de workshop een plek aan de muur krijgen als tastbare herinnering aan de teambuilding activiteit.

Bekijk alle Veelgestelde vragen
Vrijblijvend informatie, advies of een prijsopgave?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.