Het Graffitinetwerk team

Professionals met ervaring sinds 1990

Al sinds 1990 zetten wij de trend in de commerciële graffiti en street-art wereld met onze creatieve workshops, kleurrijke schilderingen en spraakmakende straatreclame campagnes. Met een professioneel team van internationale artiesten, kunstenaars en allround creatievelingen verzorgen wij al het denkbare op graffiti, street-art en guerrilla-marketing gebied. Graffitinetwerk is als (eerste) street-art bedrijf marktleider binnen de Benelux maar uiteraard zijn wij ook buiten de Benelux inzetbaar.

Graffitinetwerk is een ervaren en solide partner en staat garant voor originaliteit, kwaliteit en innovativiteit. Wij zijn ‘preferred partner’ van veel overheidsinstellingen, gemeentes en multinationals en uiteraard werken we ook met veel plezier voor het MKB en particulieren. Bekijk het overzicht van onze opdrachtgevers en partners of bekijk actuele klantbeoordelingen en ervaringen op onze reviews pagina.

Bekijk ons werk

In de media

Met regelmaat is ons werk, team of bedrijf te zien in kranten, vakbladen, filmpjes en op TV. In ons media archief verzamelen wij alle publicaties op één plek. Bekijk de 4 meest recente items of het archief voor alle publicaties.

Bekijk ons media archief
21 december 2017 in Artikelen

Limburgs Dagblad

Limburgs Dagblad - 21 december 2017
Read More
14 november 2017 in Artikelen

Zeist.nl

Zeist.nl - 14 november 2017
Read More
18 oktober 2017 in Artikelen

Nieuwspeper

Nieuwspeper - 18 oktober 2017
Read More
13 september 2017 in Artikelen

Sleutelstad

Sleutelstad - 13 september 2017
Read More

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw en inspirerend talent. Ben jij creatief, flexibel, zelfstandig, kritisch, verantwoordelijk, ondernemend en  klantgericht? Ben je daarnaast ook communicatief vaardig en een echte teamplayer? Mail ons dan je motivatie en wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen!

Overkoepelend Graffiti Orgaan Benelux

Graffitinetwerk is aangesloten bij het Overkoepelend Graffiti Orgaan Benelux, de centrale brancheorganisatie voor street-art en graffiti artiesten. Het overkoepelend orgaan ziet toe op de kwaliteit, stimuleert innovatie en is het aanspreekpunt voor eventuele klachten. Kiest u voor een bij het OGOB aangesloten bedrijf of artiest dan kiest u voor ervaring en kwaliteit.

OGOB.EU
De geschiedenis in het kort

Het verschijnsel om je naam achter te laten bestaat al eeuwenlang. Dit fenomeen, dat nu graffiti wordt genoemd, komt over de hele wereld voor. Rond 1970 ontstond in de grotere Amerikaanse steden de vorm van graffiti zoals we die nu kennen. Graffiti kent vele verschijningen, waaronder de vaak kleurrijk uitgewerkte woorden (pieces), de compleet bespoten zijgevels in opdracht en de rommelige teksten op muren (tags). Grafitti in opdracht wordt doorgaans gezien als kunstvorm, terwijl de ‘tags’ voornamelijk voor overlast zorgen. Street-art is voortgekomen uit de grafiti scene en is doorgaans een aanduiding voor werken die met sjablonen zijn gemaakt.

Grafity, grafitti of graffiti?

Het Italiaanse woord “graffiti” betekent “ingekraste tekeningen” en is de meervoudsvorm van het woord graffito. Dit woord is verwant aan graffio (schram) en het werkwoord graffiare (schrammen). Graffiare staat via het Latijn in verband met het Griekse werkwoord γράφειν (graphein, inkrassen, schrijven, graveren). In de Benelux wordt graffiti op de juiste manier uitgesproken als ‘kraa-fie-tie’. Hoewel het verschijnsel uit Amerika is overgewaaid, waar het woord met de klemtoon op de tweede lettergreep wordt uitgesproken, wordt het in Nederland vaak (fout) uitgesproken als ‘gref-fi-ti’, hetgeen dan klinkt als gravity (zwaartekracht).

Ontdek waarom professionals kiezen voor Graffitinetwerk

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.