Skip to main content

Doel

Creatief samenwerken

Prijzen

Vanaf 650,- Euro

Deelnemers

Van 10 tot 2500

Locaties

Op uw of onze locaties

Streetpainting workshops

Altijd al eens met street-art aan de gang gewild? Grijp dan nu je kans en volg onze unieke street painting workshop; een introductie in de wereld van de “I Madonnari”.

Streetpainting is een van oorsprong Italiaanse kunstvorm uit de zestiende eeuw en is ontstaan door de kunstenaars die de plafonds en muren van de kathedralen beschilderden. Toen alle kathedralen waren voorzien van tekeningen besloten deze kunstenaars om hun geld te verdienen door tijdens evenementen de ‘stoep’ te bekrijten met bekende afbeeldingen uit die tijd. In de afgelopen 25 jaar is het streetpainten uitgegroeid tot een populaire kunstvorm. Steeds vaker kom je ze tegen, de indrukwekkende 2d en 3d tekeningen op straat, vaak ingezet als onderdeel van een reclame- of guerrillacampagne voor bekende merken.

Streetpainten als creatieve workshop

De streetpainting workshop is uitermate geschikt als teambuilding workshop of bedrijfsuitje, maar ook voor groepen en scholen is het een vernieuwende activiteit. Wij hebben een creatief programma ontwikkeld waarin de geschiedenis, het concept en de basistechnieken van het streetpainten worden behandeld.

De street-painting workshop

Afhankelijk van de beschikbare tijd, ruimte en groepsgrote wordt een keuze gemaakt tussen een 2d of 3d tekening. Vooraf wordt er in samenspraak bepaald wat er tijdens de street painting workshops gemaakt kan gaan worden. Vaak wordt er gewerkt op basis van een thema, slogan, beeldmerk of logo. Na een brainstorm sessie rasteren we de afbeeldingen en verdelen we de taken.

Samen een straattekening maken

Alle deelnemers werken in subgroepen samen aan een gezamenlijk eindresultaat. Hierbij gebruiken we, afhankelijk van de ondergrond, verschillende materialen. Onze professionele workshop docenten helpen de deelnemers om gezamenlijk een schitterend, levensgroot kunstwerk te maken met de street-painting techniek. Uiteraard is er na de workshop een moment voor de groepsfoto waarin de gemaakte creatie centraal staat.

Onze streetpainting workshop kan onder andere worden ingezet als creatieve activiteit tijdens een bedrijfsuitje, open dag, bedrijfsfeest, productactivatie, teambuilding workshop of als open-inloop workshop tijdens een evenement.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze streetpainting workshops.

Teambuilding

Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, de nadruk ligt op het samenwerken.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 10 of het bijbehorende tarief, er is geen maximum aantal deelnemers.

Locaties

Wij verzorgen workshops op een door u gekozen locatie of één van onze locaties.

Tijdsduur

Het workshop programma duurt 3 uur en kan, indien gewenst, worden ingekort.

24/7 beschikbaar

De streetpainting workshop kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Begeleiding

Begeleiding door gemiddeld één gecertificeerde workshop docent per 10 a 20 deelnemers.

Thema

Er kan een thema, slogan, kreet of kernwaarde aan de workshop gekoppeld worden.

Binnen/buiten

De workshop kan zowel binnen als buiten verzorgd worden, uiteraard dekken wij het nodige af.

Kunstwerken

De streetpainting kan op een tijdelijke/losse onderlaag gemaakt worden of als blijvende schildering.

Streetpainting workshop filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde streetpainting workshops.

Streetpainting workshops tijdens een open dag van Feyenoord.

De streetpainting workshop op het stationsplein van Leiden.

Streetpainting workshop als inloop activiteit

De streetpainting workshop kan ook als open inloop activiteit worden ingezet tijdens een open dag, evenement, bedrijfsuitje, product activatie of als winkelcentrum promotie. Wij brengen een vooraf met de opdrachtgever afgestemd ontwerp aan in lijnvorm zodat er een kleurplaat effect ontstaat. In dit ontwerp kan uiteraard een thema, boodschap, product of kreet worden verwerkt. Tijdens de open inloop activiteit werken wij dit ontwerp samen met de bezoekers uit tot een kleurrijk kunstwerk. Voor zowel jong als oud is het maken van een streetpainting een unieke en inspirerende ervaring.

Streetpainting workshop locaties

Wij verzorgen onze workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen een workshop street painting op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Onze workshops kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven als een op zichzelf staande activiteit of als onderdeel van een evenement, beurs of (bedrijfs)feest. Indien de schildering niet (semi-) permanent mag zijn brengen wij, wanneer we werken op locatie, een tijdelijke tussenlaag aan waar de schildering op gemaakt kan worden. Uiteraard dekken we ook de omgeving goed af zodat er geen verf op ongewenste plekken achterblijft.

Bekijk al onze workshops

Wij verzorgen creatieve workshops en activiteiten, bekijk ons complete aanbod.