Skip to main content

Doel

Creatief entertainment

Prijzen

Vanaf 1250,- Euro

Werkgebied

Gehele Benelux

Bijzonderheden

Virtueel graffiti spuiten

VR graffiti simulator

Altijd al eens willen ervaren hoe het voelt om met een spuitbus je naam, tag of initialen op een muur, trein of metro achter te laten? Door middel van onze virtual graffiti wall is dit nu mogelijk zónder dat je bang hoeft te zijn voor een boete, vieze kleding of wilde achtervolgingen. Wij hebben een graffiti simulator ontwikkeld die als side-entertainment of open inloop activiteit ingezet kan worden om bezoekers tijdens evenementen, beurzen, bedrijfsfeesten en opleidingsdagen op een creatieve en originele manier te vermaken. Virtueel graffiti spuiten zonder verfspetters of verfnevel onder begeleiding van échte graffiti-kunstenaars doe je met onze VR graffiti simulator.

Virtueel graffiti spuiten

Na het opdoen van de VR bril en het vastpakken van de controllers start jouw virtuele graffiti ervaring. Er wordt niet met echte verf gespoten maar met een virtuele spuitbus in een virtuele omgeving. Dat de ervaring niet ‘echt’ is ben je wel al na enkele tellen weer vergeten want de graffiti simulator is zo levensecht dat het net lijkt of je echt je naam aan het spuiten bent op een goederentrein, een rooftop in de Bronx of in de metrotunnels van New York. Uiteraard wordt deze unieke ervaring begeleidt door onze ervaren graffiti-artiesten en VR experts.

Hoe werkt de VR graffiti-simulator?

De gebruiksvriendelijke interface van de virtuele graffiti, afgekort ook VR graffiti genoemd, applicatie biedt een ruime keuze in het aantal omgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muren op verschillende locaties, een rangeerterrein of een verlaten metrostation. Je hebt 2 controllers waarvan er 1 fungeert als spuitbus. De andere controle werkt als menu waarmee je kan wisselen tussen de omgevingen, je creatie kan opslaan en waar je de werking van de spuitbus kan instellen. Zo is het mogelijk om kleuren te kiezen, lijndiktes en transparantie in te stellen of te kiezen uit de verschillende soorten caps. Ook kan je het door jou gemaakte kunstwerk opslaan zodat we het later digitaal kunnen nasturen.

Augmented Reality vs Virtual Reality

De VR graffiti simulator werkt, zoals de naam al doet vermoeden, op basis van Virtual Reality. In tegenstelling tot Augmented Reality waarbij door middel van een applicatie in de echte wereld objecten worden geanimeerd of gevisualiseerd gebeurt bij Virtual Reality alles in een virtuele wereld die alleen zichtbaar is wanneer je een VR headset op hebt. Voor onze VR-sets gebruiken wij HTC Vive Pro headsets in combinatie met Nvidia GeForce RTX 2070 videokaarten.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze VR graffiti simulator.

Werkgebied

Wij verzorgen onze VR graffiti simulator op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Kunstwerken

De gemaakte graffiti kunstwerken worden digitaal opgeslagen en per e-mail aan u nagestuurd.

Formaat

Voor de graffiti simulator is een leeg grondoppervlak nodig van circa 5×5m met een minimale hoogte van 2,5m.

Customizen

De VR graffiti simulator zelf is niet te customizen, wel kunnen we er een banner frame bij plaatsen.

24/7 beschikbaar

De VR graffiti simulator kan, op een tijdstip naar keuze, zeven dagen per week worden ingezet.

Begeleiding

Het aantal artiesten of begeleiders wordt afgestemd op het aantal verwachte bezoekers.

Tijdsduur

De duur van deze activiteit wordt op voorhand afgestemd op de duur van het evenement.

Binnen/buiten

De VR graffiti simulator kan alleen binnen worden ingezet in ruimtes waar het niet te licht is.

All inclusive

Wij verzorgen alle materialen, het enige dat wij op locatie nodig hebben is een normaal stroompunt.

VR graffiti simulator filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde Virtual Reality graffiti simulator projecten.

De Virtual Reality graffiti simulator.

Legaal graffiti-spuiten in een virtuele omgeving.

Het menu van de VR graffiti applicatie.

Kingspray, dé virtuele graffiti applicatie

Wij gebruiken, met toestemming van Infectious Ape, de meest recente versie van het programma Kingspray Graffiti VR. Kingspray is de meest geperfectioneerde virtuele graffiti applicatie waardoor het zelfs voor ervaren graffitiartiesten een gaaf en uitdagend programma is om te gebruiken. Er wordt namelijk rekening gehouden met de afstand tot het object waardoor de lijn dunner wordt en sneller gaat druipen als je de virtuele spuitbus dichtbij houdt en de verf meer vernevelt als de spuitbus verder van het werkvlak vandaan wordt gehouden. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten caps waarbij ook de druk (pressure) van de virtuele spuitbus instelbaar is. Uiteraard is het ook mogelijk om naast de Kingspray graffiti applicatie andere virtuele teken programma’s te gebruiken op onze VR-set zoals bijvoorbeeld Google Tilt Brush.

Bekijk al onze workshops

Wij verzorgen creatieve workshops en activiteiten, bekijk ons complete aanbod.