Skip to main content

3D streetpainting

Grondschilderingen als interactief reclame- of communicatiemiddel.

3D streetpainting

Breng uw merk, product of evenement op een unieke manier tot leven met een 3D streetpainting. Onze opvallende grondschilderingen trekken veel bekijks en lenen zich uitstekend als origineel reclame- en communicatiemiddel in de buitenruimte. Met ruimtelijk inzicht, creativiteit, verf en een stuk straat maken onze streetpainters onvergetelijke kunstwerken in de openbare ruimte waar het publiek gratis van kan genieten.

Optische illusie door een streetpainting

Een 3D streetpainting wordt vaak gebruikt voor het creëren van een optische illusie en toont bij de juiste kijkhoek een 3D-effect zoals bijvoorbeeld een gat in de grond of een object dat juist levensecht voor je lijkt te staan. Een 3D painting ziet er soms vreemd en vervormd uit, het driedimensionale effect is dan ook alleen te zien wanneer vanaf het juiste kijkpunt naar de schildering wordt gekeken.

Met een normale (2D) grondschildering kunnen we een afbeelding, logo of product op de grond zichtbaar maken. Deze schilderingen zien er vanuit elke kijkhoek hetzelfde uit en zijn visueel vergelijkbaar met het effect van vloerstickers. Onze grondschilderingen zorgen altijd voor een ‘wauw’ effect en zijn bij uitstek geschikt als eyecatcher tijdens (merk)activaties, beurzen, evenementen of (product)presentaties.

Tijdelijke en (semi-)permanente schilderingen

Omdat wij onze grondschilderingen maken met water gedragen acrylverf zijn deze semipermanent. De levensduur is op voorhand moeilijk te bepalen omdat deze afhangt van de ondergrond, het weer, de locatie en de belasting door bijvoorbeeld verkeer en reinigingsdiensten. De schilderingen die wij maken in de buitenruimte blijven doorgaans maanden tot soms zelfs jaren mooi. Indien gewenst kunnen wij een streetpainting altijd weer verwijderen met een warmwater hogedrukreiniger, ook kan er voor gekozen worden om de schildering te laten slijten.

Het is ook mogelijk om een streetpainting op een vloersticker of houten tussenlaag te maken zodat deze tijdens een evenement, beurs of open dag binnen gebruikt kan worden. Een tijdelijke schildering op straatstickers kan ook buiten worden ingezet waarbij deze na 1 of meerdere dagen weer verwijderd kan worden. We gebruiken hiervoor specifieke vloerstickers voor buiten die zijn voorzien van een anti-sliplaag. Een grondschildering op een straatsticker kan na het verwijderen helaas niet worden hergebruikt.

Grondschilderingen en social media

Het leuke van een 3D grondschildering is dat het publiek er deel van kan uitmaken. Door op de juiste plekken te staan lijkt het net of je opgaat in de schildering en bijvoorbeeld aan de rand van een diep ravijn staat of op een touwladder boven het water loopt. Foto’s van dit soort 3D schilderingen worden mede hierdoor dan ook vaak gedeeld op social media.

Kenmerken:
 • Interactieve eye catchers
 • In heel Europa inzetbaar
 • Vanaf: 1750,- (ex. btw)
 • Meer details
3d-painting met optische illusie

Hoe werkt een 3D schildering of optische illusie?

U heeft het vast wel een keer gezien op straat of op internet, een schildering waarbij de illusie wordt gewekt dat de grond is opengescheurd en er een gat is ontstaan. Vaak wordt er een afgrond, diepte of ravijn uitgebeeld met daar overheen een touwbrug of objecten die in de afgrond zichtbaar zijn. Deze vorm van optisch bedrog heet anamorfose of 3D art en is de sleutel tot het creëren van een optische illusie.

Om het effect van een optische illusie te bereiken moet het ontwerp, vaak door middel van een formule, op een specifieke manier vervormd of uitgerekt worden om het gewenste 3D effect vanuit het kijkpunt zichtbaar te maken. Door deze vervorming is bij het maken van een 3D-streetpainting dan ook minimaal een grondoppervlak van circa 25 à 30m² nodig.

Streetpainting workshops

Een streetpainting workshop volgen?

Altijd al eens met deze bijzondere vorm van street-art aan de gang gewild? Grijp dan nu je kans en volg de workshop streetpainting; een introductie in de wereld van de “I Madonnari”. De streetpainting workshops zijn uitermate geschikt als teambuilding activiteit of creatief bedrijfsuitje, maar ook voor groepen en scholen is het een inspirerende activiteit. Wij hebben een creatief programma ontwikkeld waarin het concept en de techniek van het streetpainten wordt uitgelegd en waarbij als eindresultaat gezamenlijk een grondschildering wordt gemaakt.

Streetpainting filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde streetpaintings.

3D streetpainting als winkelcentrum promotie in België.

Figuratieve grondschildering voor Vlisco in Helmond.

De Nachtwacht nagemaakt van kleding voor ‘De Nachtwas’.

FAQ en praktische informatie

Praktische informatie en veel gestelde vragen over onze streetpaintings.

 • Wat zijn de kosten voor een 3D streetpainting?

  Voor het verzorgen van een 3D streetpainting is een starttarief aan te houden van 1750,- Euro exclusief btw. Omdat de exacte prijs afhangt van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld wat er afgebeeld mag worden, het formaat en de locatie raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

 • Hoe komt het ontwerp voor een schildering tot stand?

  Het concept voor een schildering wordt uiteraard volledig afgestemd op uw wensen, ideeën en doelen. Na het ontvangen van de opdrachtbevestiging starten wij met de voorbereiding van uw project. Aan de hand van onze checklist vragen wij alle informatie op een overzichtelijke manier bij u op zodat we in samenspraak tot een passend idee/concept kunnen komen. Omdat het maken van een goed concept vaak meer tijd kost dan het daadwerkelijk maken van de schildering zelf wordt dit proces pas gestart wanneer de opdracht concreet is. Wij kunnen alles (na)maken en beheersen elke denkbare stijl zoals onder andere abstract, figuratief en fotorealistisch. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden is het raadzaam ons uitgebreide portfolio te bekijken.

 • Hoe lang blijft een streetpainting zichtbaar?

  De levensduur van een streetpainting hangt af van uw wensen, het gebruikte materiaal, de ondergrond, de locatie en de belasting door bijvoorbeeld voetgangers, verkeer en/of reinigingsdiensten. De grondschilderingen die wij maken in de buitenruimte zijn semi-permanent en blijven doorgaans maanden tot soms zelfs jaren mooi. Wanneer een schildering tijdelijk moet zijn kan deze op een vloersticker worden aangebracht waarna we de sticker op de gewenste locatie aanbrengen en eventueel ook weer verwijderen. Het type sticker wordt gekozen op basis van de locatie (binnen of buiten) en de gewenste zichtbaarheidsduur. Indien een schildering in de openbare ruimte na een specifieke datum of periode niet meer zichtbaar mag zijn kunnen we deze verwijderen met een hogedrukreiniger.

 • Is er voor een streetpainting een vergunning nodig?

  Voor het aanbrengen van een streetpainting in de openbare ruimte is een toestemmingsbrief of vergunning noodzakelijk. Het maken van een streetpainting neemt doorgaans 1 of 2 dagen in beslag en kan daarom niet als guerrillamarketing worden uitgevoerd.

 • Wat is het formaat van een 3D streetpainting?

  Om met een streetpainting een 3D effect of een optische illusie te creëren is een minimaal formaat van circa 25 à 30m² nodig. Een 3D effect is bij een schildering in een kleiner formaat soms ook haalbaar maar zal dan minder krachtig zijn. Grondschilderingen met een 3D effect kunnen uiteraard ook in een groter formaat dan 30m² worden aangebracht.

 • Hoe lang is de voorbereidings- en productietijd?

  De voorbereiding van een schildering neemt gemiddeld 5 à 12 werkdagen in beslag. In overleg kan dit proces door het plaatsen van een spoedopdracht worden versneld, wel zijn wij hierbij afhankelijk van hoe snel er met de opdrachtgever geschakeld kan worden. Onze planning zit doorgaans redelijk vol, het is daarom aan te raden om tijdig een optie te nemen op de gewenste uitvoer datum of periode.

 • Onze schilderingen kunnen 365 dagen per jaar worden ingepland

  Een muurschildering, streetpainting, live-art of customize sessie kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland. Ook werken wij alle dagen van het jaar, dus ook in vakanties en op feestdagen. Vanwege een doorgaans erg volle planning is het aan te raden om ruim van te voren vrijblijvend een optie te nemen op de gewenste datum zodat beschikbaarheid gegarandeerd kan worden.

 • Wij verzorgen onze schilderingen en live-art in heel Europa

  Wij verzorgen onze schilderingen, live-art en customize sessies op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten. Wij werken voornamelijk in Nederland en België maar met regelmaat verzorgen wij onze activiteiten ook in andere Europese landen.

 • De kwaliteit en afwerking van een kunstwerk

  In verband met de door ons te waarborgen kwaliteitsnormen en kleurgarantie werken wij altijd met onze eigen materialen. Schilderingen in de buitenruimte worden door ons altijd afgewerkt met een hoogwaardige transparante lak om de verflaag extra hard en weersbestendig te maken.

Bekijk alle Veelgestelde vragen
Vrijblijvend informatie, advies of een prijsopgave?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.