Skip to main content

Doel

Interactieve eye-catchers

Prijzen

Vanaf 1000,- Euro

Werkgebied

Heel Europa/EMEA

Bijzonderheden

Tijdelijk of permanent

Streetpainting

Breng uw merk, product of evenement op een unieke manier tot leven met een 3d-streetpainting. Onze grondschilderingen trekken veel bekijks en lenen zich uitstekend als origineel reclame- en communicatiemiddel in de buitenruimte. Met ruimtelijk inzicht, creativiteit, verf en een stuk straat maken onze streetpainters onvergetelijke kunstwerken in de openbare ruimte waar het publiek gratis van kan genieten.

Optische illusie door een streetpainting

Een 3D streetpainting wordt vaak gebruikt voor het creëren van een optische illusie met perspectief en toont bij de juiste kijkhoek een 3D-effect zoals bijvoorbeeld een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object. Een 3D painting ziet er soms vreemd en vervormd uit, het driedimensionale effect is dan ook alleen te zien wanneer vanaf het juiste kijkpunt wordt gekeken.

Met een normale (2D) grondschildering kunnen we een afbeelding, logo of product op de grond zichtbaar maken. Deze schilderingen zien er vanuit elke kijkhoek hetzelfde uit en zijn visueel vergelijkbaar met het effect van vloerstickers. Onze grondschilderingen zorgen altijd voor een ‘wauw’ effect en zijn bij uitstek geschikt als eyecatcher tijdens (merk)activaties, beurzen, evenementen of (product)presentaties.

Tijdelijke en semi-permanente schilderingen

Omdat wij onze grondschilderingen met watergedragen acrylverf maken zijn deze semi-permanent. De levensduur is op voorhand moeilijk te bepalen omdat deze afhangt van de ondergrond, het weer, de locatie en de belasting door bijvoorbeeld verkeer en reinigingsdiensten. Indien gewenst kunnen wij een straat tekening altijd weer verwijderen met een warmwater hogedrukreiniger, ook kan er voor gekozen worden om de schildering te laten slijten.

Het is ook mogelijk om een streetpainting op een vloersticker of houten tussenlaag te maken zodat deze tijdens een evenement, beurs of open dag binnen gebruikt kan worden. Een tijdelijke schildering op straatstickers kan ook buiten worden ingezet waarbij deze na 1 of meerdere dagen weer verwijderd kan worden.

Grondschilderingen en social media

Het leuke van een 3D grondschildering is dat het publiek er deel van kan uitmaken. Door op de juiste plekken te staan lijkt het net of je opgaat in de schildering en bijvoorbeeld aan de rand van een diep ravijn staat of op een touwladder boven het water loopt. Fotos van de schilderingen worden mede hierdoor dan ook vaak gedeeld op social media.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze streetpaintings.

Ontwerp

Het concept voor de schildering wordt in samenspraak gemaakt en volledig afgestemd op uw wensen.

Formaat

Om een 3d effect of optische illusie te maken is een minimaal formaat van circa 25 à 30m² nodig.

Werkgebied

Wij verzorgen grondschilderingen op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Levensduur

De levensduur hangt af van uw wensen, het gebruikte materiaal, de ondergrond en de locatie.

Omstandigheden

De streetpainting kan buiten worden gemaakt mits de ondergrond niet vochtig, bevroren of besneeuwd is.

Vergunning

Voor een schildering in de openbare ruimte is een toestemmingsbrief of vergunning noodzakelijk.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een straattekening is gemiddeld 10 werkdagen, spoed is mogelijk.

24/7 beschikbaar

Een grondschildering kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

All inclusive

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en maken wij foto’s van het proces en eindresultaat.

Streetpainting filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde 3d-streetpaintings en grondschilderingen.

3d-streetpainting als winkelcentrum promotie in België.

Grafische grondschildering voor Vlisco in Helmond.

De Nachtwacht gemaakt van kleding voor 'De Nachtwas'.

Hoe werkt een 3D-schildering met optische illusie?

U heeft het vast wel een keer gezien op straat of op internet, een grondschildering waarbij de illusie wordt gewekt van een opengescheurde grond met daar in een afgrond, een object dat recht op lijkt te staan of juist iets dat uit de grond omhoog komt. Deze vorm van optisch bedrog heet anamorfose of anamorphic en is de sleutel tot het creëren van een optische illusie.

Bij het aanbrengen van het ontwerp gebruiken we een formule die berekent hoe het ontwerp vervormd moet worden voor het gewenste 3d effect vanuit het gekozen kijkpunt. Dit komt er in de praktijk op neer dat een grondschildering met optische-illusie vaak enorm wordt uitgerekt. Door deze vervorming is bij het maken van een 3d-streetpainting dan ook minimaal een grondoppervlak van circa 25 à 30m² nodig.

Bekijk al onze schilderingen

Wij verzorgen een breed scala aan schilderingen, decoraties en live-art, bekijk ons complete aanbod.