Skip to main content

Doel

Creatief samenwerken

Prijzen

Vanaf 650,- Euro

Deelnemers

Van 10 tot 2500

Locaties

Op uw of onze locaties

Street-art workshops

Door de mix van technieken ontstaan tijdens de street-art workshops sterk tot de verbeelding sprekende creaties. Combineer beeld, vorm, structuur, kleur en tekst tot een uniek en kleurrijk street-art kunstwerk!

Banksy is waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste straat artiest maar street-art of stencil-art bestaat al veel langer. Onder andere door de ‘pop art’ van Roy Liechtenstein en het werk van Andy Warhol is deze vorm van kunst eind 1960 bekend geworden bij het grote publiek. Door te werken met stencils en sjablonen is het mogelijk om snel een visueel en inhoudelijk krachtig beeld neer te zetten. Er zijn dan ook steeds meer kunstenaars die de street-art techniek gebruiken om bijvoorbeeld maatschappijkritische, humoristische of politieke uitingen vorm te geven.

Het street-art workshop programma

Na het ontvangst- en welkomstwoord door onze ervaren workshop docenten begint de street-art workshop met een duidelijke uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. Wanneer alle deelnemers de beschermende kleding aan hebben maken wij meestal eerst een groepsfoto voordat we de groep opsplitsen in kleinere groepen en met de workshop beginnen. Het programma van deze creatieve workshop is opgebouwd uit een serie uitdagende oefeningen die in moeilijkheidsgraad toenemen. Nadat de basistechnieken zijn geoefend kan er individueel of gezamenlijk een kunstwerk gemaakt worden.

Het thema en de brainstorm sessie

Om een idee te vormen voor de te maken creaties wordt er door middel van een kort brainstorm moment per groep een concept bedacht. Dit is tevens het moment waarop onze docenten een eventueel thema aan deze teambuilding workshop koppelen. Dit kan bijvoorbeeld een kreet, doel, kleur, afbeelding of logo zijn. Na de brainstorm sessie gaat u zelf één of meerdere sjablonen maken, dit sjabloon is de basis van uw kunstwerk. Uiteraard verzorgen wij ook een uitgebreide set met sjablonen en letters waardoor u uw eigen statement, quote, gedicht of gevoel kan laten spreken. Er wordt tijdens de street-art workshops gewerkt op blanco canvas doeken, opgespannen op een spieraam. De gemaakte kunstwerken kunt u na de workshop een plek thuis of binnen het bedrijf geven.

De groepsevaluatie

Na afloop van deze street art workshop evalueren we per team/groep het gemaakte werk door middel van een groepsevaluatie. Meestal geeft een van onze docenten ook nog zijn of haar visie op de gemaakte kunstwerken.

Onze street-art workshops kunnen onder andere worden ingezet als creatieve activiteit tijdens een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, incentive, vrijgezellenfeest, vergaderbreak, evenement en als teambuilding workshop.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze street-art workshops.

Teambuilding

Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, de nadruk ligt op het samenwerken.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 10 of het bijbehorende tarief, er is geen maximum aantal deelnemers.

Locaties

Wij verzorgen workshops op een door u gekozen locatie of één van onze locaties.

Tijdsduur

Het workshop programma duurt 2 uur en kan, indien gewenst, worden ingekort.

24/7 beschikbaar

De street-art workshop kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Begeleiding

Begeleiding door gemiddeld één gecertificeerde workshop docent per 10 a 20 deelnemers.

Thema

Er kan een thema, slogan, kreet of kernwaarde aan de workshop gekoppeld worden.

Binnen/buiten

De workshop kan zowel binnen als buiten verzorgd worden, uiteraard dekken wij het nodige af.

Kunstwerken

De gemaakte kunstwerken kunt u na de workshop een plek thuis of binnen het bedrijf geven.

Street-art workshop filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde street-art workshops en demo’s.

AVRO Street-art maand filmpje.

Street-art demonstratie op dozenwand.

Street-art workshop locaties

Wij verzorgen onze workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen onze workshop street-art op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Onze workshops kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven als een op zichzelf staande activiteit of als onderdeel van een evenement, beurs of (bedrijfs)feest. Wij beschikken over verschillende constructies waarmee we op locatie een werkvlak kunnen maken, uiteraard dekken we de omgeving dan goed af.

Bekijk onze Workshop locaties
Bekijk al onze workshops

Wij verzorgen creatieve workshops en activiteiten, bekijk ons complete aanbod.