Skip to main content

Doel

Graffiti overlast oplossen

Prijzen

Vanaf 1350,- Euro

Werkgebied

Gehele Benelux

Bijzonderheden

Kunst & buurtparticipatie

Anti-graffiti projecten

De meest effectieve manier om graffiti overlast in de openbare ruimte tegen te gaan is het laten aanbrengen van een ‘anti-graffiti’ schildering. Onze jarenlange ervaring leert dat een goed doordachte en mooi geproduceerde graffiti-muurschildering dé anti-graffiti oplossing is en onze aanpak er voor zorgt dat ongewenste graffiti wegblijft. Ten opzichte van het laten aanbrengen en onderhouden van een anti-graffiti coating is het eenmalig laten maken van een professionele anti-graffiti muurschildering financieel tevens een stuk voordeliger.

Ongewenste graffiti laten verwijderen?

Wij kunnen ongewenste graffiti voor u verwijderen maar dat is doorgaans geen permanente oplossing. De graffiti wordt zeer waarschijnlijk op uw locatie aangebracht omdat deze plek ‘iets’ heeft wat voor graffiti spuiters aantrekkelijk is, meestal is dit een hoge ‘zichtbaarheidswaarde’. Omdat wij zelf vroeger ook op straat zijn begonnen weten wij als geen ander wat de aantrekkingskracht van een object kan zijn. Wij denken graag met u mee over een permanente oplossing voor de graffiti-overlast op uw locatie.

Kunst als oplossing voor graffiti overlast

Onze kunstprojecten worden veelal ingezet in het kader van een gemeentelijk of regionaal anti-graffitibeleid. De locaties zijn doorgaans viaducten, tunnels, elektriciteitshuisjes, garages, bouwschuttingen en andere openbare objecten. Het laten maken van een goed doordachte muurschildering op dit soort plekken is als anti-graffiti oplossing een goedkoper alternatief dan het met regelmaat laten overschilderen of verwijderen van ongewenste graffiti. Zeker omdat blijkt dat lege wanden vaak na enige tijd toch weer worden beklad en deze aanpak dus geen permanente oplossing is voor het graffiti probleem.

Hoe werken anti-graffiti schilderingen?

In de graffiti en street-art wereld is het zo dat men in principe niet over andermans werk heen gaat en een middels graffiti gemaakt kunstwerk dus vaak onaangetast blijft. Wel is het zo dat een anti-graffiti muurschildering alleen werkt als deze vakkundig en door de juiste, in de graffiti wereld bekende en gerespecteerde, artiesten wordt gerealiseerd.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze anti-graffiti projecten.

Ontwerp

Het ontwerp voor de schildering wordt in samenspraak gemaakt en volledig afgestemd op uw wensen.

Formaat

Er is voor ons geen limiet aan het formaat van de gewenste wand- of muurschildering.

Werkgebied

Wij verzorgen onze anti-graffiti projecten op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Buurtparticipatie

Indien mogelijk betrekken wij scholen, omwonenden en jongeren bij het anti-graffiti project.

Afwerking

Projecten in de buitenruimte worden door ons altijd afgewerkt met een hoogwaardige transparante PU lak.

Nazorg

Wij kunnen een anti-graffiti coating aanbrengen of afspraken maken over het onderhoud van het kunstwerk.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een anti-graffiti project is gemiddeld 20 werkdagen.

Kwaliteit

In verband met onze kwaliteitsnorm en kleurgarantie werken wij altijd met onze eigen materialen.

All inclusive

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en maken wij foto’s van het proces en eindresultaat.

Anti-graffiti projecten filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde anti-graffiti projecten.

Anti-graffiti muurschildering Gemeente Amstelveen.

Anti-graffiti project station De Vink, Voorschoten.

Muurschildering N57 (Zeeland) iov Rijkswaterstaat.

Wijk- en buurtparticipatie projecten

Onze anti-graffiti projecten worden altijd specifiek afgestemd op de locatie of het object. Indien mogelijk betrekken wij omwonenden, scholen en jongeren bij een anti-graffiti project. Dit door bijvoorbeeld een website te lanceren waarbij men ideeën, input of ontwerpen kan insturen en eventueel kan stemmen op de door ons gemaakte ontwerpen. Vaak verwerken we kenmerkende elementen uit de omgeving in het ontwerp zodat een bepaalde herkenbaarheid en identificatie ontstaat tussen het kunstwerk en de buurt.

Soms is het ook mogelijk dat buurtbewoners en jongeren uit de omgeving door middel van een workshop meehelpen bij het maken van de schildering. Als dit gewenst is reserveren we hiervoor in het ontwerp een aantal plekken die we uiteraard na de workshop nog een beetje bijwerken zodat het resultaat kwalitatief blijft. Buurtparticipatie rondom een anti-graffiti project heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de leefbaarheid. Zeker als er vanuit de buurt een breed draagvlak is voor het kunstwerk zorgt dit er voor dat de ongewenste graffiti tags na het realiseren van een gezamenlijk kunstproject vaak wegblijven. Een gezamenlijke aanpak is in onze optiek dan ook de beste anti-graffiti oplossing.

Bekijk al onze schilderingen

Wij verzorgen een breed scala aan schilderingen, decoraties en live-art, bekijk ons complete aanbod.