Skip to main content

Street art in restaurants, clubs, hotels, cafés en winkels

Stel je eens voor: je gaat uit eten bij een Cubaans restaurant en de locatie heeft door middel van unieke street-art muurschilderingen een compleet Little Havana gecreëerd. Inclusief ‘vervallen’ huizen, balkons, karakteristieke portretten en de kleuren van de Cubaanse vlag. Dit zorgt voor een complete beleving en brengt een bezoeker van de locatie gegarandeerd in de juiste stemming.

De professionele street-art kunstenaars van Graffitinetwerk zijn gespecialiseerd in het met street-art creëren van een passende sfeer in clubs, restaurants, hotels, cafe’s en winkels.

Onze street-art murals zijn stuk voor stuk unieke eyecatchers die naast het sfeer geven aan uw zaak, zowel ‘on site’ als online, voor positieve reacties, exposure en herkenbaarheid zullen zorgen.

Wat is eigenlijk een street-art mural?

Een street-art mural is een groot kunstwerk dat, doorgaans met graffiti spuitbussen, is aangebracht op een muur in de publieke ruimte. Deze vorm van graffiti-kunst is bekend uit de grote steden van over de hele wereld, waar soms complete panden zijn beschilderd.

Graffitinetwerk verzorgt al meer dan 20 jaar graffiti en street-art murals als wanddecoratie op binnen- en buitenmuren. Geen wonder, want een street-art mural geeft een locatie direct een hippe, urban uitstraling en levert zeker de nodige waardering op van je gasten.

Wie kiezen er zoal voor street-art muurschilderingen?

Veel van de hieronder genoemde bedrijven kiezen bewust voor een moderne en gedurfde uitstraling. Je moet tenslotte wel wat lef hebben om een complete muur van soms metershoog en metersbreed door onze graffiti kunstenaars te laten beschilderen.

De afgelopen jaren hebben we voor veel verschillende bedrijven en organisaties de meest uiteenlopende muurschilderingen mogen maken. Voor een impressie van ons werk kijk je in ons uitgebreide portfolio met muurschilderingen.

In dit artikel lichten we graag een specifieke groep uit die graffiti als interieurdecoratie al een tijd geleden heeft ontdekt. En dat zijn restaurants, clubs en andere horecabedrijven. Zullen we even een rondje door Rotterdam doen?

Straatkunst op de muren van Brasserie Lookies

Voor Brasserie Lookies in Rotterdam hebben we dit grote street-art kunstwerk gemaakt van een dame die over haar zonnebril kijkt. Ook hebben we op verschillende plekken teksten met graffiti gespoten. Het resultaat is een hippe en grootstedelijke uitstraling.

Street-art mural Brasserie Lookies

Street-art mural Brasserie Lookies

Ook Kite Restaurant & Bar is voorzien van een hip interieur

Ook restaurant en bar Kite in Rotterdam hebben we mogen voorzien van mooie wanddecoratie in de vorm van street-art muurschilderingen. De grote, groene bladeren met de roze bloemen passen perfect in het eigentijdse interieur van de zaak en geven hem juist die zo belangrijke unieke touch. Ook het logo van Kite, dat Afghaanse gerechten serveert, hebben we in de kunstwerken verwerkt.

Muurschilderingen bij restaurant Kite in Rotterdam

Muurschilderingen bij restaurant Kite in Rotterdam

Graffiti art als thema bij Club Vandal in Rotterdam

Met een dergelijke naam ben je het als club/restaurant bijna aan je gasten verplicht om een urban sfeer te creëren. Voor Vandal maakten we op diverse plekken in het interieur kleurrijke street-art schilderingen waarin op verschillende manieren de naam van het restaurant zijn verwerkt.

Street-art murals bij club Vandal in Rotterdam

Street-art murals bij club Vandal in Rotterdam

Street-art decoratie schilderingen bij Finca in Kralingen

In het hart van Kralingen is Finca gevestigd. Hier serveren ze authentieke recepten uit de Spaanse en Zuid Amerikaanse keuken. Eten dat je gelukkig maakt, of ‘soulfood’ zoals ze het bij Finca noemen. De Spaanse inslag en het thema soulfood hebben ook hun uitwerking gekregen in de perfect bij het interieur aansluitende street-art en graffiti murals.

Street-art schilderingen

Street-art schilderingen

De mogelijkheden van street-art zijn vrijwel onbeperkt

Krijg je al inspiratie van deze voorbeelden van street-art in de horeca? Of zoek je toch iets anders? In de cafe’s, restaurants en kantines passen we ook veel krijt tekeningen toe zoals bijvoorbeeld deze stijlvolle krijt mural in het restaurant van de RAI in Amsterdam. De schilderingen lijken met krijt gemaakt maar in werkelijkheid zijn de afbeeldingen geschilderd zodat ze niet uitgeveegd kunnen worden.

Krijtschildering in bedrijfskantine RAI

Krijtschildering in bedrijfskantine RAI

Voor festivals en evenementen beschilderen we met regelmaat decors en objecten. Bekijk bijvoorbeeld het werk dat we voor een evenement van Circus Mortale hebben gemaakt.

Decor schildering Circus Mortale

Decor schildering Circus Mortale

Of je geeft je restaurant direct de juiste sfeer met Oosterse of Zuid-Amerikaanse invloeden. Bij Japas in Nijkerk hebben we deze Oosters ogende mural verzorgd.

Muurschildering oosters restaurant Japas

Muurschildering oosters restaurant Japas

Wat grafischer kan het ook, zoals bij Olive63 of Urban Ocean in Amsterdam. En dan zijn er natuurlijk nog de mogelijkheden die blacklight schilderingen bieden, met name in clubs geeft dit een betoverend effect. Op maat gemaakte wallprints en fotobehang doen we trouwens ook.

En dat zijn dan alleen nog maar de mogelijkheden die we eerder al voor onze klanten hebben uitgevoerd. We zijn benieuwd naar de ideeën voor een muurschildering of street-art mural in jouw restaurant, bar of club! Bekijk een overzicht van de verschillende soorten schilderingen die wij aanbieden of lees meer over hoe u in opdracht een muurschildering kan laten maken.

Wat kost een street-art schildering?

De kosten van onze murals zijn, zoals je zult begrijpen, helemaal afhankelijk van hoe groot het werk moet worden, waar de locatie is, de mate van detail, de moeilijkheidsgraad en welke technieken we gaan gebruiken.

Wij leveren altijd maatwerk en zorgen ervoor dat elke schildering een uniek kunstwerk wordt dat helemaal op maat voor jouw bedrijf of organisatie is gemaakt door de beste graffiti-artiesten van Nederland en België.

Krijg je voor jouw horecazaak ook trek in een wandschildering die jouw interieur direct zal omtoveren tot een kleurrijke eyecatcher? En die zeker reacties van gasten uit zal lokken, live op locatie maar ook op social media? Informeer dan eens geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer weten over onze street-art murals?

Heb jij ideeën of vragen over de mogelijkheden die onze street-art muurschilderingen bieden? Laat het ons weten, wij denken graag vrijblijvend mee over de mogelijkheden.

Vanwege de grote variatie in prijzen raden we je aan om vrijblijvend advies of een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Contact opnemen