Skip to main content

Lightpainting workshops

‘Schilder’ met licht en maak gezamenlijk een spectaculair kunstwerk.

Lightpainting workshops

Geef tijdens de lightpainting workshop creativiteit en fantasie de vrije loop en creëer, individueel of in teamverband, een spectaculair kunstwerk met licht. Onze deskundige workshop docenten en licht-kunstenaars laten u tijdens deze creatieve activiteit kennismaken met de geheimzinnige en doorgaans onbekende light-graffiti technieken. Na de uitleg en individuele oefeningen wordt er gezamenlijk een licht kunstwerk gemaakt waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar onderdeel van het uiteindelijke resultaat.

Schrijf een woord, naam of kreet, trek je eigen silhouet om en geef jezelf vleugels, of beeld samen met vrienden of collega’s een toekomstvisie uit, met licht graffiti kun je al het denkbare uitbeelden. Onze workshop lightpainting, ook wel licht graffiti of lightwriting genoemd, kan onder andere worden ingezet als creatieve activiteit tijdens een bedrijfsuitje, incentive, afdelingsuitje, vergaderbreak, evenement of vrijgezellenfeest. De lightpainting workshops zijn erg inspirerend en super gaaf om te doen!

Het lightpainting workshop programma

Na het ontvangst- en welkomstwoord door onze workshop docenten begint de workshop lightpainting met een duidelijke uitleg over het gebruik van de materialen en het doel van de activiteit. Voordat we de groep opsplitsen in kleinere groepen maken we eerst een groepsfoto. Het individuele programma van de lightpainting workshops is opgebouwd uit een serie uitdagende oefeningen die in moeilijkheidsgraad toenemen en bij het maken van het gezamenlijke kunstwerk van pas komen.

Het thema en de brainstorm sessie

Nadat individueel de technieken zijn geoefend wordt er gezamenlijk een ‘licht kunstwerk’ gemaakt. Om een idee te vormen voor deze creatie wordt er door middel van een kort brainstorm moment per groep gezamenlijk een concept bedacht. Dit is tevens het moment waarop onze lightpainting kunstenaars een eventueel thema aan de workshop kunnen koppelen. Dit kan bijvoorbeeld een kreet, doel, visie of kernwaarde zijn.

De groepsevaluatie

Na afloop van de workshop evalueren we het gemaakte licht-kunstwerk door middel van een groepsevaluatie. Elke groep vertelt aan de rest van het team wat de gedachten zijn achter het gemaakte kunstwerk en hoe ze tot de creatie zijn gekomen. Meestal geeft een van onze workshop begeleiders ook nog zijn of haar visie op het door de groep(en) gemaakte werk. De door ons gemaakte foto’s worden na de workshop lightpainting digitaal en in hoge resolutie aan u toegestuurd zodat deze bijvoorbeeld geprint kunnen worden.

Kenmerken:
 • Creatieve teambuilding
 • Deelnemers: 10 tot 1500
 • Duur: 2 uur
 • Vanaf: 600,- (ex. btw)
 • Meer details
Lightpainting als side-entertainment

Lightpainting als side entertainment

De lightpainting workshop kan niet alleen als creatief bedrijfsuitje of teambuilding activiteit worden ingezet maar is tevens een originele vorm van side entertainment tijdens uw evenement, beurs of (bedrijfs)feest. Tijdens deze open inloop activiteit kunnen bezoekers van uw evenement onder begeleiding van onze lightpainting kunstenaars zelf de mooiste licht creaties maken. Ook kan er gebruik gemaakt worden van onze lightpainting photobooth. Men kan, alleen of met een groepje, in de lightpainting fotobooth plaatsnemen waarna onze licht-kunstenaars de meest betoverende creaties maken. De door ons gemaakte foto’s worden digitaal nagestuurd en/of live op locatie geprint en direct meegegeven.

Licht graffiti

Lightpainting workshop locaties

Wij verzorgen onze lightpainting workshop graag (bij u) op locatie in Nederland of België. Deze workshop kan worden ingezet als een op zichzelf staande activiteit tijdens een groeps- of bedrijfsuitje, vergaderbreak of incentive. Ook kan de workshop lightpainting worden ingezet als open inloop activiteit tijdens een beurs, evenement of feest. Wanneer de beoogde workshop ruimte niet (genoeg) te verduisteren is kunnen wij een ‘black box’ plaatsen waarin gewerkt kan worden. Deze creatieve activiteit kan eventueel ook buiten worden verzorgd mits het op het gekozen tijdstip donker genoeg is.

Lightpainting workshop filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde lightpainting workshops.

Workshop lightpainting als teambuilding voor Vodafone.

Lightpainting tijdens opname ANWB Lichtbrigade filmpje.

FAQ en praktische informatie

Praktische informatie en veel gestelde vragen over onze lightpainting workshops.

 • Wat kost een lightpainting workshop?

  Voor het verzorgen van de lightpainting workshop is bij 10 deelnemers (of minder) een richtprijs aan te houden van 600,- Euro exclusief btw. Omdat de exacte prijs afhangt van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het aantal deelnemers, de groepsindeling en de locatie raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

 • Hoe lang duurt het workshop programma?

  Het programma van onze creatieve workshops duurt in principe 2 uur maar kan, als dat gewenst is, worden ingekort. Bij het inzetten van een workshop als open inloop activiteit tijdens een evenement, beurs of feest wordt de duur op voorhand in samenspraak bepaald en kan de activiteit uiteraard langer dan 2 uur duren.

 • Op welke locaties is de lightpainting workshop inzetbaar?

  Wij verzorgen onze lightpainting workshop graag (bij u) op locatie in Nederland of België. Deze workshop kan worden ingezet als een op zichzelf staande activiteit tijdens een groeps- of bedrijfsuitje, vergaderbreak of incentive. Ook kan de workshop lightpainting worden ingezet als open inloop activiteit tijdens een beurs, evenement of feest. Wanneer de beoogde workshop ruimte niet (genoeg) te verduisteren is kunnen wij een ‘black box’ plaatsen waarin gewerkt kan worden. Deze workshop kan eventueel ook buiten worden verzorgd mits het op het gekozen tijdstip donker genoeg is.

 • Een thema aan de workshop koppelen?

  Aan dit workshop programma kan een thema, target, slogan, kreet of kernwaarde gekoppeld worden. Het koppelen van een thema is niet noodzakelijk maar geeft de workshop wel meer diepgang en versterkt het teambuilding element. Onze workshop docenten integreren het thema tijdens het brainstorm moment en begeleiden de deelnemers bij het bedenken van een creatief concept voor het gezamenlijk te maken kunstwerk. Ook is er tijdens de evaluatie ruimte voor uitleg over hoe het thema in de gemaakte kunstwerken is verwerkt.

 • Hoeveel begeleiders zijn er tijdens een workshop?

  Tijdens onze creatieve workshops zetten we gemiddeld één gecertificeerde workshop docent in per 15 a 20 deelnemers. Door ons grote netwerk van zowel lokale als internationale workshop begeleiders zijn we erg flexibel en kunnen we in alle delen van Nederland en België doorgaans een lokale workshop begeleider inplannen. Ons team heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van kwalitatieve teambuilding workshops, uiteraard is het dan ook geen probleem om de workshop in het Engels, Frans of Duits te verzorgen.

 • Onze workshops en activiteiten zijn 24/7 beschikbaar

  Onze workshops en activiteiten kunnen, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland. Ook werken wij alle dagen van het jaar, dus ook in vakanties en op feestdagen. Vanwege een doorgaans erg volle planning is het aan te raden om ruim van te voren vrijblijvend een optie te nemen op de gewenste datum zodat beschikbaarheid gegarandeerd kan worden.

 • Is er een minimum of limiet aan het aantal deelnemers?

  De prijzen van onze workshops zijn gebaseerd op een minimum van 10 deelnemers. Een workshop reserveren met minder dan 10 personen is mogelijk, wel dient daarbij de prijs voor 10 deelnemers aangehouden te worden. Er zit geen limiet aan het aantal deelnemers, wij hebben de capaciteit om workshops te verzorgen voor 1500 personen (of meer) tegelijkertijd.

 • Is deze workshop geschikt als teambuilding activiteit?

  Er wordt tijdens onze creatieve workshops zowel individueel als in groepsverband gewerkt. De nadruk van al onze workshop programma’s ligt op het gezamenlijk maken van een kunstwerk als eindresultaat. Het in groepsverband bedenken van een concept op basis van een thema en dit vervolgens gezamenlijk uitwerken tot een creatief kunstwerk zorgt voor een sterk teambuilding element tijdens onze workshops. De gezamenlijk gemaakte kunstwerken kunnen na de workshop een plek aan de muur krijgen als tastbare herinnering aan de teambuilding activiteit.

Bekijk alle Veelgestelde vragen
Vrijblijvend informatie, advies of een prijsopgave?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.