Skip to main content

Creatieve teambuilding workshops door Graffitinetwerk

Bij Graffitinetwerk specialiseren we ons niet alleen in graffiti en street art voor bedrijven, we geven onze creatieve kennis ook graag door aan de werknemers! Dat kan in de vorm van een creatief bedrijfsuitje waarin teambuilding centraal staat door het team samen aan de slag te laten gaan. Het resultaat is een gezamenlijk kunstwerk dat een mooie plek kan krijgen op kantoor.

Door de opbouw van onze workshops, die zijn gericht op samenwerking, zijn deze uitermate geschikt als teambuilding activiteit. Het samenwerken heeft een positieve invloed op de groepsdynamiek en collega’s leren elkaar door de creatieve opdrachten op een nieuwe manier kennen.

Nadat gezamenlijk een visueel plan is gevormd wordt dit in teamverband uitgewerkt tot echte kunstwerken die na de workshop direct aan de muur gehangen kunnen worden.

Samen een kunstwerk maken met graffiti, verf of licht

Bij een workshop door Graffitinetwerk denkt u misschien direct aan het graffiti-spuiten. Dat is geen gekke gedachte, want onze graffiti workshop is veruit de meest populaire workshop. In deze creatieve workshop maken we gebruik van spuitverf en blanco canvas doeken. In het street-art workshop programma gebruiken we als toevoeging ook stencils en een mix van verschillende technieken.

Maar wist u dat met licht ook street-art te maken is? Dat leren we uw team tijdens een workshop lightpainting. Door bewegingen met lampjes te combineren met fotografie met een lange sluitertijd ‘schildert’ u in de lucht en wordt het kunstwerk vastgelegd op de gevoelige plaat. De foto, een spectaculair kunstwerk met licht, krijgen jullie uiteraard digitaal in hoge resolutie toegestuurd.

Mag het iets minder ‘street’? Dan is onze schilder workshop wellicht de beste keuze voor uw team. In deze workshop hanteren we geen spuitbussen en stencils, maar verf en kwasten. Ten slotte behoort ook een street-painting workshop tot de mogelijkheden. Hierbij wordt gezamenlijk een (tijdelijk) 2D- of zelfs 3D-kunstwerk op de stoep of de straat gemaakt.

In alle gevallen is een creatieve workshop van Graffitinetwerk zeer geschikt als creatief bedrijfsuitje, vergaderbreak, incentive, vrijgezellenfeest en teambuilding workshop!

Graffiti workshop als bedrijfsuitje voor Nike in Utrecht

Graffiti workshop als bedrijfsuitje voor Nike in Utrecht

Hoe gaat dat in zijn werk, zo’n teambuilding workshop?

We verzamelen eerst met elkaar op een van de workshop locaties van Graffitinetwerk of bij u op locatie, dit kan in de hele Benelux. Lees bijvoorbeeld meer over onze graffiti workshop in Amsterdam of onze workshop graffiti spuiten in Rotterdam.

Onze professionele begeleiders zullen jullie welkom heten, het verloop van de workshop beschrijven, de beschermende kleding uitdelen en de basistechnieken uitleggen.

Samen bedenken we een creatief idee, bijvoorbeeld een onderwerp of thema, maar een vooraf bedachte afbeelding of iets in de huisstijl van uw bedrijf is ook mogelijk. En dan gaan we aan de slag! Na een serie individuele en uitdagende oefeningen die in moeilijkheidsgraad toenemen, wordt met zijn allen of in subgroepjes aan een gezamenlijk kunstwerk gewerkt.

Na afloop van deze creatieve workshop evalueren we de gemaakte creaties, waarbij elke groep aan de rest kan vertellen wat de gedachten achter het gemaakte kunstwerk zijn. Ook onze docenten delen hun visie. Na een mooie groepsfoto mogen alle kunstwerken worden meegenomen.

Waarom een teambuilding workshop door Graffitinetwerk?

  • Een sterk teambuilding programma, eventueel op basis van een thema
  • Graffiti is voor de meeste nieuw en onbekend (en toch ook wel tikje spannend)
  • Met uw team creatief aan de slag op een locatie in de Benelux of bij uw eigen bedrijf
  • De workshops kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden
  • Professionele begeleiding door echte graffiti en street-art kunstenaars
  • Inclusief materialen van hoge kwaliteit die voldoen aan de meest recente milieueisen
  • Het eindresultaat is een gezamenlijk kunstwerk, dat meteen opgehangen kan worden
  • Een originele en creatieve beleving die helemaal van deze tijd is
  • Geschikt voor zowel grote als kleine groepen

Ook mogelijk: virtuele graffiti op uw bedrijfsfeest

Heeft uw bedrijf binnenkort een personeelsfeest en zoekt u nog een leuke verbindende activiteit? Ook dan hebben we bij Graffitinetwerk een passend aanbod. Heeft u geen zin in het werken met echte spuitverf dan kunt u kiezen voor onze digitale graffiti wall.

Digiffiti, noemen we dat. Op deze wall kan digitaal graffiti worden gespoten, mét een spuitbus in de hand en het kenmerkende geluid, maar zonder verfnevel.

Of, nog een stapje verder: wat dacht u van een heuse Virtual Reality graffiti ervaring? Zo kan er virtueel gespoten worden op de muren in een stad of een treinstel in een metrotunnel, zonder het feest fysiek te verlaten en zonder blijvend effect.

Foto’s van onze teambuilding activiteiten

Graffitinetwerk heeft sinds 1990 meer dan duizend workshops als bedrijfsuitje georganiseerd, zie hier een selectie uit ons portfolio. Bekijk ons uitgebreide portfolio voor meer voorbeelden van onze teambuilding workshops.

Wat kost een creatieve teambuilding workshop?

De prijs van onze teambuilding workshops is voornamelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarbij is de locatie ook van invloed op de prijs vanwege de transportkosten en logistiek.

Vanwege de grote variatie in prijzen raden we je aan om een prijsberekening aan te vragen via onze contactpagina. Op basis van het aantal deelnemers en de gewenste locatie berekenen we graag vrijblijvend een prijs voor je. Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Contact opnemen