Skip to main content

De graffiti workshop: het wat en hoe uitgelegd

De term ‘graffiti-workshop’ valt steeds vaker, zowel in bedrijfscontext als tijdens privé-bijeenkomsten. Maar wat zijn de mogelijkheden? En wat doet u nu eigenlijk tijdens een graffiti workshop? In dit blog artikel leggen we het u uit.

Nadat de basistechnieken individueel zijn geoefend creëren de deelnemers, na het brainstorm moment, in teamverband een uniek en kleurrijk graffiti kunstwerk op canvas doeken.

Wat zijn de mogelijkheden van de graffitiworkshop?

Wilt u een creatief teamuitje of afdelingsuitje organiseren? Gestalte geven aan een teambuilding activiteit? Een originele vergaderbreak inlassen? Of een uniek bedrijfsuitje organiseren? Dan is een graffiti-workshop de ideale keuze.

Er zijn ook andere – wellicht minder bekende – gevallen waarin u de graffiti workshops kunt inzetten: als side-entertainment tijdens een evenement of als een creatief incentive programma, bijvoorbeeld.

Daarnaast zijn er particulieren die deze activiteit uitkiezen om hun vrijgezellenfeest op ludieke wijze te vieren. Ook hebben wij voor particulieren speciale open workshop dagen in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Waarom de graffitiworkshop zo breed inzetbaar is? Simpel: creativiteit doet het altijd goed, zeker als dat is gebaseerd op een goed doordacht teambuilding programma. Ook is de workshop ‘mobiel’ en kunnen we deze op elke gewenste locatie verzorgen. Zelfs met geurloze verf.

Graffitinetwerk verzorgt wekelijks workshops in binnen- en buitenland, zowel op onze eigen workshop locaties als op locaties van onze klanten.

Daarbij zorgen we ervoor dat de ruimte keurig is afgedekt. De benodigde materialen en beschermende kleding voor deelnemers nemen wij uiteraard mee evenals de te bespuiten canvas doeken waarop de graffiti kunstwerken gemaakt gaan worden.

De graffiti workshop als teambuilding uitje

De graffiti workshop als teambuilding uitje

De workshop graffiti spuiten in vogelvlucht

Benieuwd wat er allemaal aan bod komt tijdens onze creatieve teambuilding workshops? Om u een beeld te geven bespreken we ons programma hier in vogelvlucht. Volgt u een van onze graffitiworkshops, dan geeft een ervaren docent eerst uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen.

Zodra alle deelnemers de beschermende kleding hebben aangetrokken, maken we meestal een groepsfoto. Daarna splitsen we de groep op in kleinere groepen en starten we met de workshop graffiti spuiten. Het individuele programma bestaat uit een serie uitdagende oefeningen die toenemen in moeilijkheidsgraad. Zo leert u stapsgewijs de technieken.

Wanneer de basistechnieken individueel zijn geoefend, creëren de deelnemers een gezamenlijk kunstwerk op blanco canvassen. Deze worden uiteraard voorafgaand aan de teambuilding workshop opgespannen op een spieraam.

Na een dag vol graffiti spuiten verdienen de gemaakte kunstwerken als aandenken absoluut een plekje binnen uw bedrijfsmuren óf in uw woning.

Na afloop van de workshop graffiti spuiten evalueren we het gecreëerde werk. Iedere groep vertelt aan de rest van het team hoe zij tot de creatie is gekomen en wat het idee achter het kunstwerk is. Meestal geeft een van onze docenten ook zijn of haar visie op het gemaakte werk.

Graffiti spuiten onder begeleiding van een professional?

Graffitinetwerk organiseerde in 2005 de allereerste graffitiworkshop als bedrijfsuitje voor de zakelijke markt in de Benelux, namelijk voor de Rabobank. Een heuse primeur! Sinds die tijd verzorgt ons team van meer dan 30 graffiti-experts bijna dagelijks graffiti-workshops als bedrijfsuitje, teambuilding activiteit, incentive, vergaderbreak óf groepsuitje.

Wilt u samen met een team of groep de fijne kneepjes van het vak leren? Onze (inter)nationale artiesten, kunstenaars en allround creatievelingen helpen u graag. Zij beheersen de kunst van het graffiti spuiten tot in de puntjes.

Vanuit Graffitinetwerk maken zij regelmatig kunstwerken voor bedrijven, de overheid en particulieren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken van onze unieke graffiti muurschilderingen.

Voorbeelden van onze graffiti workshops

Enkele foto’s om een beeld te geven van de mogelijkheden van onze graffiti workshops als teambuilding activiteit, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of incentive. Bekijk ons uitgebreide portfolio voor meer voorbeelden van de graffiti workshop.

Waarom een bedrijfsuitje?

Omdat een bedrijfsuitje vaak als een beloning van de ondernemer aan het personeel wordt gezien lijkt het soms een geldverslindend project terwijl teambuilding in een informele sfeer juist ook de eigenaar van een onderneming veel voordelen brengt.

Een graffiti bedrijfsuitje is origineel en leidt altijd tot een betere samenwerking tussen uw medewerkers, terwijl voor hen het hebben van een plezierige dag de boventoon voert.

Wij reiken u graag een aantal suggesties aan voor een creatieve workshop als afdelings, team- of bedrijfsuitje, bij ons of bij u op locatie.

Wat kost een graffiti workshop?

De prijs van onze creatieve workshops is voornamelijk afhankelijk van het aantal deelnemers en de gekozen locatie voor de workshop graffiti spuiten.

Vanwege de grote variatie in prijzen raden we aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor uw creatieve workshop. Op basis van het aantal deelnemers en de gewenste locatie kunnen we dan een prijs voor u berekenen.

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog informatie, advies of een prijsberekening.

Contact opnemen