Creëer een optische illusie door een 3D-streetpainting

Een échte publiekstrekker: dat is een 3D-streetpainting. Dit type schildering wordt zó gemaakt dat het lijkt alsof iemand erin of -op staat. Daardoor ziet het er op de foto uit alsof hij/zij deel uitmaakt van het kunstwerk. Zo brengen bedrijven hun product of merk direct tot leven en zorgen gemeenten voor interactie tijdens evenementen! Maar wat kunt u precies met een 3D-streetpainting in termen van marketing en promotie? En wat moet u zich eigenlijk voorstellen bij het concept? We leggen het uit in deze blog.

Wat is een 3D-streetpainting?

Een 3D-streetpainting is een kunstwerk in de openbare ruimte – een straattekening of grondschildering waarvan het publiek gratis kan genieten. Dit maken we zowel binnen als buiten. De benodigdheden? Ruimtelijk inzicht, verf en een flinke dosis creativiteit.

Het doel van een 3D-streetpainting is het creëren van een optische illusie met perspectief. Bij de juiste kijkhoek kan een driedimensionale straattekening een diepte-effect, een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object tonen. Van een opengescheurde straat tot een waterval in een afgebrokkeld gat: middels anamorfose wekken we de gewenste optische illusie. Daarmee trekt u pas echt de aandacht!

Waar kunt u 3D-streetpaintings inzetten?

Een 3D-streetpainting is een ludiek promotiemiddel dat u onder meer kunt inzetten in winkelcentra als activatie of publiekstrekker. Gemeentes zetten de grondschildering met driedimensionaal effect vaak in als informatiedrager of marketing stunt. Uiteraard kunt u de 3D-streetpainting ook als een interactief element inzetten op een beurs of evenement door de schildering op een tijdelijke vloersticker te laten maken. Laat in dat geval een unieke vloerschildering creëren waarmee het publiek op de foto kan. Wij zorgen ervoor dat mensen hun kiekjes direct op social media kunnen plaatsen, zodat uw bereik in luttele uren exponentieel wordt vergroot. Wilt u nóg een stapje verder gaan met een kundig promotieteam dat het publiek informeert en stimuleert om foto’s te maken met de 3D-streetpainting? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

Fotos van onze 3d-streetpaintings

Bewustwordingscampagne Terneuzen

Bewustwordingscampagne Terneuzen

Straat tekening

3D-streetpainting Zwolle

Grondschildering

Streetpainting Vispassage Doesburg

3d grondschildering

Streetpainting Alfa-college

Streetpainting Alfa-college

Straat tekening

Optische illusie Carnisse Veste

3d streetpainting

3d-streetpainting Leidsenhage

3d-streetpainting Leidsenhage

3d grondschildering op sticker

Van idee naar straatschildering: hoe werkt het proces?

Een 3D-streetpainting is op vrijwel alle ondergronden te maken. Wij maken onze grondschilderingen met spuitverf op acryl- en waterbasis, waardoor onze schilderingen semipermanent zijn. Doorgaans blijven 3d-grondschilderingen die we in de buitenruimte plaatsen maanden tot soms wel jaren mooi. Hoe lang een 3D-streetpainting precies blijft bestaan, is overigens niet te garanderen. Dit hangt af van de ondergrond, de plek, het weer en de belasting door het publiek, auto’s/vrachtwagens en reinigingswagens. Wel kunnen we met u afspreken of u de grondschildering wilt laten liggen totdat deze slijt. Zo niet, dan halen we deze weg met hogedruk/warm water na een gezamenlijk vastgestelde periode.

Een andere mogelijkheid is het maken van een grondschildering op speciaal vinyl om deze tijdelijk vast te plakken op een binnenlocatie. Zowel verf- als vinylcreaties kunnen we desgewenst weer verwijderen na een bepaalde periode. Ten slotte kunt u een 3D-streetpainting laten maken op een vloersticker met anti-sliplaag om deze in te zetten tijdens een beurs, evenement of open dag. Daarmee heeft u een fantastische eyecatcher die ongetwijfeld het gewenste ‘wow-effect’ bereikt!

Meer weten over onze 3D-streetpaintings?

Benieuwd hoe ú een 3D-streetpainting kunt inzetten? Lees meer over onze 3d-streetpaintings of neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of een prijsopgave.

Informatie, advies of een offerte?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.