Skip to main content

Optische illusies door een 3D streetpainting

Een échte publiekstrekker: dat is een 3D streetpainting. Dit type schildering wordt zó gemaakt dat het lijkt alsof iemand echt in de schildering opgaat. Daardoor ziet het er op de foto uit alsof hij/zij deel uitmaakt van het kunstwerk. Zo brengen bijvoorbeeld bedrijven hun product of merk direct tot leven tijdens activaties en beurzen en zorgen gemeenten voor interactie tijdens evenementen.

Maar wat kunt u precies met zo’n 3D streetpainting in termen van marketing en promotie? En wat moet u zich eigenlijk voorstellen bij het concept? We leggen het uit in dit blog bericht.

Een 3d streetpainting is een interactief promotiemiddel dat onder meer ingezet kan worden als publiekstrekker, informatiedrager of marketing stunt tijdens activaties, beurzen, open dagen, festivals en evenementen.

Wat is een streetpainting of straattekening?

Een 3D-streetpainting is een kunstwerk in de openbare ruimte; een straattekening of grondschildering waarvan het publiek gratis kan genieten. Deze straattekeningen maken we zowel binnen als buiten. De benodigdheden? Ruimtelijk inzicht, verf en een flinke dosis creativiteit.

Het doel van een streetpainting, soms ook grondschildering of straattekening genoemd, is het creëren van een optische illusie met perspectief. Bij de juiste kijkhoek kan een driedimensionale straattekening een diepte-effect, een gat in de grond of een rechtopstaand object, weergeven waar u als passant of bezoeker deel van kan uitmaken.

Van een opengescheurde straat tot een waterval in een afgebrokkeld gat: middels anamorfose wekken we de gewenste optische illusie. Daarmee trekt u pas echt de aandacht! Een 3d streetpainting is dan ook echte ‘street-art‘, oftewel kunst op straat.

Een 3d streetpainting als winkelcentrum promotie

Een 3d streetpainting als winkelcentrum promotie

Waar en hoe kunt u een 3D streetpainting inzetten?

Een streetpainting is een ludiek promotiemiddel dat u onder meer kunt inzetten in winkelcentra als activatie of publiekstrekker. Gemeentes zetten de grondschildering met driedimensionaal effect vaak in als informatiedrager of marketing stunt.

Uiteraard kunt u een 3D-painting ook als een interactief element inzetten op een beurs of evenement door de schildering bijvoorbeeld op een tijdelijke vloersticker te laten maken. Laat in dat geval een unieke vloerschildering creëren waarmee het publiek op de foto kan en waarbij een stukje ‘branding’ of merkbeleving wordt toegepast.

Wij zorgen ervoor dat mensen hun kiekjes direct op social media kunnen plaatsen, zodat uw bereik in luttele uren exponentieel wordt vergroot. Wilt u nóg een stapje verder gaan met een kundig promotieteam dat het publiek informeert en stimuleert om foto’s te maken met de 3D straattekening? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

Van idee naar straatschildering: hoe werkt het proces?

Een streetpainting is op vrijwel alle ondergronden te maken. Wij maken, als graffiti-bedrijf, onze grondschilderingen en vloertekeningen met spuitverf op acryl- en waterbasis, waardoor onze schilderingen semi permanent zijn.

Doorgaans blijven 3d-grondschilderingen die we in de buitenruimte plaatsen maanden tot soms wel jaren mooi. Hoe lang een 3D-streetpainting precies blijft bestaan, is overigens niet te garanderen. Dit hangt af van de ondergrond, de plek, het weer en de belasting door het publiek, auto’s/vrachtwagens en reinigingswagens.

Wel kunnen we met u afspreken of u de grondschildering wilt laten liggen totdat deze slijt. Zo niet, dan halen we deze weg met een lagedruk reiniger op basis van warm water na een gezamenlijk vastgestelde periode.

Een andere mogelijkheid is het maken van een straat tekening op speciaal vinyl om deze tijdelijk vast te plakken op een binnenlocatie. Zowel verf- als vinylcreaties kunnen we desgewenst weer verwijderen na een bepaalde periode.

Ten slotte kunt u een 3D-schildering laten maken op een vloersticker met anti-sliplaag om deze in te zetten tijdens een beurs, evenement of open dag. Daarmee heeft u een fantastische eyecatcher die ongetwijfeld het gewenste ‘wow-effect’ bereikt!

Het is tevens mogelijk om het maken van de straattekening als een open inloop workshop in te zetten als activatie of tijdens een evenement of opening zodat de bezoekers onder begeleiding kunnen meehelpen bij het maken van het kunstwerk.

Fotos van straattekeningen en grondschilderingen

Enkele foto’s om een beeld te geven van de mogelijkheden en effecten van een streetpainting of grondschildering. Bekijk ons uitgebreide portfolio voor meer voorbeelden van onze streetpaintings.

Meer weten over de mogelijkheden van de 3D streetpainting?

Benieuwd hoe u een 3D streetpainting kunt inzetten en wat de kosten zijn? De prijs van een streetpainting is altijd maatwerk. Het berekenen van een prijs wordt gedaan aan de hand van de locatie, het formaat, de ondergrond, de gewenste levensduur en de complexiteit van het te maken kunstwerk.

Vanwege de grote variatie in prijzen raden we u aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog informatie, advies of een prijsberekening.

Contact opnemen