De toolkit van een graffiti-artiest: dit zit er in

Geruisloos rolt de bestelbus het donkere steegje in. Een silhouet stapt uit en trekt de deuren van de laadruimte open. In de knipperende straatverlichting is nog maar net de bivakmuts op zijn hoofd te zien. Na een minuutje rommelen sluit hij de deuren zachtjes en loopt hij, gewapend met een breekijzer en een rugzak, de hoek om.

Dit traditionele beeld van de graffiti-artiest is deels waar. Natuurlijk wordt er nog steeds in het holst van de nacht graffiti aangebracht, soms zelfs voor commerciële doeleinden, maar deze kunstvorm is in deze eeuw behoorlijk mainstream geworden. Dat betekent dat graffiti-kunstenaars vaak in opdracht van overheidsinstellingen of bedrijven werken.

Breekijzers en bivakmutsen

De artiesten van Graffitinetwerk hebben geen bivakmuts meer nodig. Wij werken voor betalende opdrachtgevers. Met andere woorden: wij zijn van harte welkom en spuiten alleen op muren die daarvoor zijn bedoeld. Dat neemt niet weg dat beginnende graffiti-artiesten hun vaardigheden vaak op straat opdoen.

Dankzij het hefboomeffect is een koevoet ideaal voor het open wrikken van deuren en poorten. In de praktijk is dit stuk gereedschap nauweiljks nodig en al helemaal niet als je in het team van Graffitinetwerk zit. Toch hangt er meestal wel één in het schuurtje of in de bestelbus van een goed voorbereide graffiti-spuiter. Je weet immers maar nooit!

Graffiti spuitbussen en caps

De kwaliteit van de verf, de druk waarmee de minuscule verfdruppeltjes uit de spuitbus komen en het formaat van de bus tellen stuk voor stuk mee bij de keuze van de juiste graffiti verf. Er zijn verschillende merken met speciaal voor graffiti ontwikkelde verf, zoals Montana Colors (MTN) en Molotow. Dit is verf die extreem goed dekt en zeer snel droogt.

Met een grote variëteit aan spray caps kunnen we spelen met de verfdruk en de grootte van de verfstraal. Dankzij deze spuitdopjes kunnen we zowel grote vlakken als kleine details invullen. Een goed ingerichte graffiti-spuitbus heeft allerlei soorten en maten spray caps in voorraad, zodat een heel team tegelijkertijd aan de slag kan.

Een graffitikunstenaar inhuren?

Benieuwd hoe onze graffiti-kunstenaars u van dienst kunnen zijn met ons creatieve diensten pakket? Vanwege de grote variatie in prijzen raden we u aan om vrijblijvend een offerte of advies aan te vragen. Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.

Contact opnemen