De graffiti-workshop: het 'wat' en 'hoe' uitgelegd in dit blog

De term ‘graffiti-workshop’ valt steeds vaker, zowel in bedrijfscontext als tijdens privé-bijeenkomsten. Maar wat zijn de mogelijkheden? En wat doet u nu eigenlijk tijdens een graffiti-workshop? In deze blog leggen we het u uit.

Wat zijn de mogelijkheden van de graffitiworkshop?

Wilt u een creatief team- of afdelingsuitje organiseren? Gestalte geven aan een teambuildingactiviteit? Een originele vergaderbreak inlassen? Dan is een graffiti-workshop de ideale tijdsbesteding. Maar er zijn ook andere – wellicht minder bekende – gevallen waarin u de graffiti-workshop kunt inzetten: als side-entertainment tijdens een evenement of als een creatief incentive-programma, bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er particulieren die deze activiteit uitkiezen om hun vrijgezellenfeest op ludieke wijze te vieren.

Waarom de graffiti-workshop zo breed inzetbaar is? Simpel: creativiteit doet het altijd goed én de activiteit is ‘mobiel’. Graffitinetwerk verzorgt bijvoorbeeld met grote regelmaat workshops in binnen- en buitenland, zowel op onze eigen locaties als op die van onze klanten. Daarbij zorgen we ervoor dat de ruimte keurig is afgedekt. De benodigde materialen en beschermende kleding voor deelnemers nemen wij uiteraard mee.

De graffitiworkshop in vogelvlucht

Benieuwd wat er allemaal aan bod komt tijdens een graffiti-workshop? Om u een beeld te geven bespreken we ons programma hier in vogelvlucht. Volgt u een van onze graffiti-workshops, dan geeft een ervaren docent eerst uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. Zodra alle deelnemers de beschermende kleding hebben aangetrokken, maken we meestal een groepsfoto. Daarna splitsen we de groep op in kleinere groepen en starten we met de graffiti-workshop. Het individuele programma bestaat uit een serie uitdagende oefeningen die telkens toenemen in moeilijkheidsgraad. Zo leert u stapsgewijs!

Wanneer de basistechnieken individueel zijn geoefend, creëren de deelnemers een gezamenlijk kunstwerk op blanco canvassen. Deze worden opgespannen op een spieraam. Na een dag vol graffiti spuiten verdienen de gemaakte kunstwerken absoluut een plekje binnen uw bedrijfsmuren óf in uw woning.

Na afloop van de graffiti-workshop evalueren we het gecreëerde werk. Iedere groep vertelt aan de rest van het team hoe zij tot de creatie is gekomen en wat het idee achter het kunstwerk is. Meestal geeft een van onze docenten ook zijn of haar visie op het gemaakte werk.

Voorbeelden van graffitiworkshops

Graffitiworkshop Nike Laakdal

Graffitiworkshop Nike Laakdal

Teambuilding workshop

Atelier de graffiti Namur

Teambuilding workshop

Teambuilding uitje FedEx

Graffiti-workshop

Graffiti teamuitje DHL

Graffitiworkshop

Graffiti bedrijfsuitje Antwerpen

Graffitiworkshop

Graffiti spuiten KMG in Hasselt

Teambuilding workshop

Samen graffiti spuiten onder begeleiding van een professional?

Graffitinetwerk organiseerde in 2005 de allereerste graffiti-workshop voor de zakelijke markt in de Benelux. Een heuse primeur! Sinds die tijd verzorgt ons team van meer dan 30 graffiti-experts bijna dagelijks graffiti-workshops – als bedrijfsuitje, teambuildingactiviteit, incentive, vergaderbreak óf groepsuitje.

Wilt u samen met een team of groep de fijne kneepjes van het vak leren? Onze (inter)nationale artiesten, kunstenaars en allround creatievelingen helpen u graag. Zij beheersen de kunst van het graffiti spuiten tot in de puntjes. Vanuit Graffitinetwerk maken zij regelmatig kunstwerken voor bedrijven, overheid en particulieren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een graffiti-workshop?

De prijs van een graffitiworkshop is voornamelijk afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarbij is de locatie ook deels van invloed op de prijs vanwege de eventuele transportkosten. Vanwege de grote variatie in prijzen raden we je aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Op basis van het aantal deelnemers en de gewenste locatie kunnen we dan een prijs voor u berekenen.

Informatie, advies of een offerte?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.