Streetpainting

Breng uw merk of product tot leven met een onvergetelijke straattekening. Onze grondschilderingen trekken veel bekijks en lenen zich uitstekend als origineel reclame- en communicatiemiddel in de buitenruimte.

Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijt of verf en een stukje straat maken onze streetpainters kunstwerken in de openbare ruimte waar het publiek gratis en gewoon op straat van kan genieten. Met een normale (2D) streetpainting kunnen we een afbeelding, logo of product exact op de grond namaken, deze afbeelding ziet er van uit elke kijkhoek hetzelfde uit. Een twee- of driedimensionale grondtekening kan zowel op straat als binnen gemaakt worden waarbij we zowel op de vloer als op de muur kunnen werken. Bij een binnenlocatie plaatsen we vaak eerst een tijdelijke onderlaag onder de grondschildering.

Optische illusie door een streetpainting

Een straattekening, soms ook 3D streetpainting genoemd, wordt vaak gebruikt voor het creëren van een optische illusie met perspectief en toont bij de juiste kijkhoek bijvoorbeeld een diepte effect, een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object. Een 3D painting ziet er op het eerste gezicht vaak vreemd en vervormd uit, het driedimensionale effect is alleen te zien wanneer vanaf het juiste kijkpunt wordt gekeken.

Een streetpainting is op bijna alle ondergronden te maken en wordt afhankelijk van de gewenste levensduur gemaakt met krijt (pigment) of verf. Creaties met krijt zijn van korte duur en spoelen weg bij regen. Creaties met verf zijn semi-permanent maar kunnen ook na een periode door ons worden verwijderd. Ook kunnen we grondschilderingen maken op speciaal vinyl en deze tijdelijk op een buiten locatie vastplakken. De schildering op vinyl wordt na een periode weer door ons verwijderd, uiteraard zonder lijmresten of schade aan de ondergrond.

Streetpainting Alfa-college

Streetpainting Alfa-college

Straat tekening

Optische illusie Carnisse Veste

Optische illusie Carnisse Veste

3d streetpainting

3d-streetpainting Leidsenhage

3d-streetpainting Leidsenhage

3d grondschildering op sticker

Grondschildering Groningen

Grondschildering Groningen

3d Streetpainting

Street-art schildering Nike

Street-art schildering Nike

Streetpainting

Street-art als winkelcentrum promotie

Street-art als winkelcentrum promotie

3d-streetpaintings

Sign & Print Expo

Sign & Print Expo

3d-mural

Aegon

Aegon

Optische illusie

Hoe werkt een 3D tekening?

U heeft het vast wel een keer gezien op straat of op internet, een grondschildering waarbij de illusie wordt gewekt van een opengescheurde straat, een afgebrokkeld gat met daarin een waterval, een object dat recht op lijkt te staan of juist iets dat uit de grond omhoog komt. Dit effect heet anamorfose of anamorphic en wordt vaak gebruikt bij de bekende 3d-streetpainting schilderingen.

Het vervormen van de straatschildering is de sleutel tot het creëren van een 3d effect. Voordat de schets wordt aangebracht vervormen we het ontwerp aan de hand van een formule. Deze formule berekent hoe het ontwerp vervormd moet worden voor het gewenste 3d effect vanuit het kijkpunt. Dit komt er in de praktijk op neer dat een grondschildering veelal enorm wordt uitgerekt. Door deze vervorming is bij het maken van een 3d streetpainting dan ook minimaal een grondoppervlak van circa 3×10 meter nodig.

De streetpainting workshop

Altijd al eens met street-art aan de gang gewild? Grijp dan nu je kans en volg de workshop streetpainting; een introductie in de wereld van de “I Madonnari”. De streetpainting workshops zijn uitermate geschikt als teambuilding activiteit of creatief bedrijfsuitje, maar ook voor groepen en scholen is het een vernieuwende activiteit. Wij hebben een creatief programma ontwikkeld waarin de geschiedenis, het concept en de basistechnieken van het streetpainten worden behandeld.

Tijdelijke grondschilderingen

Doorgaans zijn onze grondschilderingen altijd semi-permanent of worden deze na een periode of op een afgesproken datum door ons verwijderd met een warmwater hogedrukreiniger. Het is ook mogelijk om een 3d-streetpainting op een tussenlaag te maken zodat deze bijvoorbeeld binnen tijdens een evenement, beurs of open dag gebruikt kan worden. Deze tijdelijke grondschilderingen kunnen ook buiten worden ingezet waarbij de schildering na een dag of een aantal dagen gemakkelijk verwijderd kan worden. 3d grondschilderingen zorgen altijd voor een ‘wauw’ effect en zijn bij uitstek geschikt als eyecatcher tijdens activaties of productpresentaties. Een handgemaakte vloerschildering op een tijdelijke tussenlaag kan meerdere keren worden gebruikt mits deze onder toezicht wordt ingezet.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

2 - Schilderingen
Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze schilderingen bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Formaat

Om een 3d effect te maken heb je aan grondoppervlak minimaal circa 30m2 nodig.

24/7 beschikbaar

Een grondschildering kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Omstandigheden

Een streetpainting kan buiten gemaakt worden mits de ondergrond niet vochtig, bevroren of besneeuwd is.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een straattekening is gemiddeld 7 werkdagen, spoed is mogelijk.

All inclusive

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en maken wij fotos van het gemaakte kunstwerk.

Werkgebied

Wij verzorgen grondschilderingen op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Ontwerp

Het concept voor de schildering wordt in samenspraak gemaakt en afgestemd op uw wensen en de omgeving.

Levensduur

De levensduur van een straattekening hangt af van uw wensen, het gebruikte materiaal, de ondergrond en de locatie.

Vergunning

Bij het maken van een straattekening in de openbare ruimte is toestemming of een vergunning noodzakelijk.