Streetpainting workshops

Altijd al eens met street-art aan de gang gewild? Grijp dan nu je kans en volg onze unieke streetpainting workshop; een introductie in de wereld van de “I Madonnari”.

Streetpainting is een van oorsprong Italiaanse kunstvorm uit de zestiende eeuw en is ontstaan door de kunstenaars die de plafonds en muren van de kathedralen beschilderden. Toen alle kathedralen waren voorzien van tekeningen besloten deze kunstenaars om hun geld te verdienen door tijdens evenementen de ‘stoep’ te bekrijten met bekende afbeeldingen uit die tijd.

Het stoepkrijten, ook wel streetpainting genoemd, is weer helemaal terug in het huidige straatbeeld.
 Hinkelspel, galgje? Nee, in de afgelopen 25 jaar is het streetpainten uitgegroeid tot een ware kunstvorm. Steeds vaker kom je ze tegen, de indrukwekkende 2d en 3d tekeningen op straat, vaak ingezet als onderdeel van een reclame- of guerrillacampagne voor bekende merken.

Streetpainten als creatief bedrijfsuitje

De streetpainting workshop is uitermate geschikt als teambuilding workshop of bedrijfsuitje, maar ook voor groepen en scholen is het een vernieuwende activiteit. Wij hebben een creatief programma ontwikkeld waarin de geschiedenis, het concept en de basistechnieken van het streetpainten worden behandeld. Vooraf wordt er bepaald wat er tijdens de streetpainting workshops  gemaakt gaat worden.

Afhankelijk van de beschikbare tijd, ruimte en groepsgrote wordt een keuze gemaakt tussen een 2d of 3d tekening. Vaak wordt er gewerkt op basis van een thema, slogan, beeldmerk of logo. Na een brainstorm sessie rasteren we de afbeeldingen en verdelen we de taken. Alle deelnemers werken in subgroepen samen aan een gezamenlijk eindresultaat. Hierbij gebruiken we, afhankelijk van de ondergrond, verschillende materialen. Onze professionele workshop docenten helpen de deelnemers om gezamenlijk een schitterend, levensgroot kunstwerk te maken met de streetpainting techniek. Uiteraard is er na de workshop een moment voor de groepsfoto waarin de gemaakte creatie centraal staat.

Grondstufjutters

Grondstufjutters

Street-paint workshop

Zandvoort

Zandvoort

Street-art festival

Revius Lyceum

Revius Lyceum

3d streetpainting workshop

DrukwerkMAX

DrukwerkMAX

Krijt workshop

HIA

HIA

Streetpainting workshop

De streetpainting workshop

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en de beschermende kleding voor de workshop deelnemers. De streetpainting-workshop duurt gemiddeld vier uur en kan verzorgd worden op een door u gekozen locatie of een van onze locaties. Om de kwaliteit van onze workshops te waarborgen werken wij alleen met gecertificeerde workshop docenten en hanteren wij voor deelname aan de workshop streetpainten een minimum leeftijd van 8 jaar. Over het algemeen is er één begeleider beschikbaar voor ongeveer vijftien deelnemers.

Natuurlijk verzorgen wij zelf ook spraakmakende twee- of driedimensionale grondschilderingen welke veelal worden ingezet als origineel reclame- en communicatiemiddel. Meer informatie en voorbeelden zijn te vinden op de Streetpainting pagina.

Onze workshop locaties

Wij verzorgen onze workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen een streetpainting-workshop op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Onze workshops kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven als een op zichzelf staande activiteit of als onderdeel van een evenement, beurs of (bedrijfs)feest. Het kunstwerk kan gemaakt worden op een tijdelijk, door ons geplaatst, werkvlak. Indien gewenst kan het kunstwerk ook als permanente schildering gemaakt worden. Wij hebben zelf een aantal workshop locaties en werken we samen met veel locatie-aanbieders in de Benelux.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

1 - Workshops

Informatie over onze workshops voor particulieren is te vinden op deze pagina: Workshops voor particulieren.
Inschrijven voor de open dagen kan via de genoemde pagina, niet via dit contact formulier.

Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze workshops bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Teambuilding

Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, de nadruk van dit programma ligt op het samenwerken.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 10 of het daarbij behorende tarief, er is geen maximum aantal deelnemers.

Werkgebied

Wij verzorgen streetpainting workshops op een door u gekozen locatie of één van onze locaties in de Benelux of daar buiten.

Tijdsduur

Het programma van deze workshop duurt 4 uur en kan indien gewenst ingekort worden.

24/7 beschikbaar

De streetpainting workshop kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Begeleiding

Begeleiding door gemiddeld één gecertificeerde workshop docent per 15 deelnemers.

Thema

We kunnen een thema, slogan, kreet of kernwaarde aan het workshop programma koppelen.

Binnen/buiten

De workshop kan zowel binnen als buiten verzorgd worden, uiteraard dekken wij het nodige af.

Kunstwerken

De streetpainting kan op een tijdelijke onderlaag gemaakt worden, of als blijvende grondschildering.