Street-art workshops

Door de mix van technieken ontstaan tijdens de street-art workshops sterk tot de verbeelding sprekende creaties. Combineer beeld, vorm, structuur, kleur en tekst tot een uniek en kleurrijk street-art kunstwerk!

Banksy is waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste straat artiest maar street-art of stencil-art bestaat al veel langer. Onder andere door de ‘pop art’ van Roy Liechtenstein en het werk van Andy Warhol is deze vorm van kunst eind 1960 bekend geworden bij het grote publiek. De techniek die Banksy gebruikt is de stencil of sjabloon techniek. Door te werken met sjablonen is het mogelijk om snel een visueel en inhoudelijk krachtig beeld neer te zetten. Er zijn dan ook steeds meer kunstenaars die deze techniek gebruiken om bijvoorbeeld humoristische, politieke en maatschappijkritische uitingen vorm te geven.

Het programma van de street-art workshop

Na het ontvangst- en welkomstwoord door onze ervaren workshop docenten begint de street-art workshop met een duidelijke uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. Na een korte brainstorm sessie gaat u zelf één of meerdere sjablonen maken, dit sjabloon is de basis van uw kunstwerk. Uiteraard verzorgen wij ook een uitgebreide set met basissjablonen en -letters waardoor u uw eigen statement, quote, gedicht of gevoel kan laten spreken. Nadat de basistechnieken zijn geoefend kan er individueel of gezamenlijk een kunstwerk gemaakt worden op canvas doeken of kartonnen panelen die u naderhand als decoratie aan de wand kunt hangen. Wij kunnen uiteraard ook een thema aan de creatieve workshop verbinden.

Na afloop van de workshop evalueren we per team/groep het gemaakte werk door middel van een groepsevaluatie. Meestal geeft een van onze docenten ook nog zijn of haar visie op de gemaakte kunstwerken. De street-art workshops zijn uitermate geschikt als teambuilding workshop, creatief bedrijfsuitje, vergaderbreak of groepsactiviteit.

Spie

Spie

Street-art workshop

Ooghduyne

Ooghduyne

Street-art workshop

Diemen

Diemen

Street-art

Move

Move

Creatieve workshop

LinkedIn

LinkedIn

Street-art incentive

Carglass

Carglass

Street-art workshop

Tribe

Tribe

Street-art workshop

ABN Amro MeesPierson

ABN Amro MeesPierson

Street-art

De street-art workshop

Uiteraard verzorgen wij alle materialen, een keurig afgedekte ruimte en de beschermende kleding voor de workshop deelnemers. De street-art workshop duurt gemiddeld 2,5 uur en kan verzorgd worden op een door u gekozen locatie of een van onze locaties. Om de kwaliteit van onze streetart-workshops te waarborgen werken wij alleen met gecertificeerde workshop docenten en hanteren wij voor deelname aan de workshop street-art een minimum leeftijd van 10 jaar. Over het algemeen is er één begeleider beschikbaar voor ongeveer vijftien deelnemers.

Onze workshop locaties

Wij verzorgen onze workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen een street-art workshop op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. Onze workshops kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven als een op zichzelf staande activiteit of als onderdeel van een evenement, beurs of (bedrijfs)feest. Wij beschikken over verschillende constructies waarmee we op locatie een werkvlak kunnen maken, uiteraard dekken we de omgeving dan goed af. Wij hebben zelf een aantal workshop-locaties, ook verzorgen we onze street-art-workshops op echte ‘halls of fame’ verspreid over de Benelux.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

1 - Workshops

Informatie over onze workshops voor particulieren is te vinden op deze pagina: Workshops voor particulieren.
Inschrijven voor de open dagen kan via de genoemde pagina, niet via dit contact formulier.

Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze workshops bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Teambuilding

Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, de nadruk van dit programma ligt op het samenwerken.

Binnen/buiten

In verband met ontwerp en snijwerk moet deze workshop (deels) binnen verzorgd worden, uiteraard dekken wij het nodige af.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 10 of het daarbij behorende tarief, er is geen maximum aantal deelnemers.

Tijdsduur

Het programma van deze workshop duurt 2,5 uur en kan indien gewenst ingekort worden.

24/7 beschikbaar

De street-art workshop kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Begeleiding

Begeleiding door gemiddeld één gecertificeerde workshop docent per 15 deelnemers.

Werkgebied

Wij verzorgen street-art workshops op een door u gekozen locatie of één van onze locaties in de Benelux of daar buiten.

Thema

We kunnen een thema, slogan, kreet of kernwaarde aan het workshop programma koppelen.

Kunstwerken

De gemaakte kunstwerken kunt u na de workshop een plek thuis of binnen het bedrijf geven.