Reverse graffiti

Reverse graffiti is een spraakmakende vorm van buitenreclame waarbij met behulp van water, een sjabloon en hogedrukreiniger reclame op de grond wordt ‘aangebracht’.

Met de reverse graffiti techniek wordt er niets aangebracht maar juist selectief een deel van de straat schoongespoten. Het resultaat is een opvallende reclame boodschap én een schonere straat. Met reverse graffiti, soms ook green-graffiti genoemd, is het mogelijk om reclame uitingen te plaatsen in de buitenruimte waar traditionele outdoor media vaak niet inzetbaar zijn. Te denken valt aan drukke winkelstraten, bij stations, bus- en tramhaltes, pinautomaten, oversteek plaatsen of rondom specifiek gekozen locaties. Het effect van deze originele en duurzame communicatie techniek blijft afhankelijk van het type ondergrond een aantal weken tot een aantal jaar zichtbaar.

Guerrilla marketing

Een guerrilla marketing campagne uitgevoerd met de reverse graffiti methode geeft uw merk een creative en duurzame uitstraling, er wordt immers maar één sjabloon gemaakt waarmee we een onbeperkt aantal afdrukken kunnen spuiten met niets anders dan puur kraanwater. Samen met u bepalen we waar de campagne aangebracht kan worden. Aan de hand van de doelstelling en de grootte van het gebied bepalen we het aantal plekken. We kunnen elke visual omzetten naar een sjabloon, wel is het aan te raden om de reverse of water graffiti uiting overzichtelijk, duidelijk en compact te houden zodat de boodschap voor de voorbijganger in één oogopslag duidelijk is. Een reverse graffiti campagne, soms ook clean-graffiti, water sjablonen of omgekeerde graffiti genoemd wordt door ons geheel CO2-neutraal uitgevoerd.

Verkiezingen Waterschap

Verkiezingen Waterschap

Straatreclame

020 Veilig Thuis

020 Veilig Thuis

Reverse graffiti

Vitra Antwerpen

Vitra Antwerpen

Reverse graffiti

Peppermint

Peppermint

Guerilla-reclame

DA Drogist

DA Drogist

Straatreclame

Steenbreek

Steenbreek

Straatreclame

bunq

bunq

Reverse-graffiti

La Holandesa

La Holandesa

Guerilla marketing

Straat- en buitenreclame

Wij kunnen uw product of boodschap met de reverse graffiti techniek op een unieke en opvallende manier onder de aandacht van uw doelgroep brengen. Wij bepalen in samenspraak met u de gewenste locaties, gebieden en steden zodat de uitingen strategisch geplaatst kunnen worden en de beste exposure wordt behaald. Door selectief een deel van de grond schoon te spuiten wordt er contrast gecreëerd, dit zorgt voor een zichtbare afbeelding en/of tekst welke voor een lange periode zichtbaar blijft. Wij maken hierbij gebruik van onbehandeld grondwater zonder (chemische) toevoeging. De green-graffiti reclame uitingen zijn dan ook absoluut niet schadelijk voor het milieu. Het is niet verboden om selectief een stuk straat schoon te maken, wel laten we in de meeste gevallen een reclame uiting achter. Uiteraard verzorgen we tijdens een straatreclame campagne alle materialen en maken we foto’s van de geplaatste reclame uitingen.

Hoe werkt guerrilla marketing?

Deze reclame acties vallen qua wetgeving in een grijs gebied. Het is doorgaans dan ook niet mogelijk om voor deze vorm van guerrilla-marketing een vergunning aan te vragen. Een subtiele en doordachte aanpak bij het uitvoeren is noodzakelijk om eventuele klachten te voorkomen. Uiteraard zijn wij hierin gespecialiseerd en kunnen we vooraf een goede inschatting maken van de (on)mogelijkheden. Zo hanteren wij bij deze vorm van buitenreclame bijvoorbeeld een maximum aantal uitingen per straat en/of gebied.

Wanneer de actie voor (of in samenspraak met) een stad, gemeente of provincie, of rondom een gemeenschappelijk of publiekelijk doel, wordt ingezet is het soms wel mogelijk om een toestemmingsbrief of vergunning aan te vragen. Graffitinetwerk voert per jaar honderden reclame campagnes succesvol uit voor internationale merken en lokale ondernemers alsook voor overheidsinstellingen, steden en gemeenten.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

3 - Straatreclame
Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze straatreclame bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Wetgeving

Reverse graffiti valt onder de zogenoemde ‘guerrilla marketing’, wij vragen geen vergunning aan.

Levensduur

Afhankelijk van de ondergrond is de levensduur van een reverse graffiti uiting 4 weken tot 2 jaar.

24/7 beschikbaar

Een reverse graffiti campagne kan 7 dagen per week worden ingepland, de uitvoer vindt meestal ’s nachts plaats.

Ondergrond

Deze techniek werkt op een beperkt aantal ondergronden en kan niet binnen of op muren worden gebruikt.

Formaat

Wij gebruiken voor een green graffiti reclame campagne meestal een sjabloon van ± 1,25m2.

Werkgebied

Wij verzorgen reverse graffiti reclame campagnes op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Kleur

Een reverse-graffiti uiting kan niet in kleur worden uitgevoerd, de ondergrond bepaald de kleur.

Omstandigheden

Deze acties kunnen gedurende het hele jaar worden uitgevoerd, behalve bij een bevroren ondergrond.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een reverse graffiti campagne is gemiddeld 7 werkdagen, spoed is mogelijk.