Light-painting workshops

Geef tijdens de light-painting workshop creativiteit en fantasie de vrije loop en creëer, individueel of in teamverband, een spectaculair kunstwerk met licht!

De light-painting workshop is inspirerend en super gaaf om te doen! Onze deskundige docenten laten u kennismaken met de onbekende en geheimzinnige licht graffiti technieken. Light-painting, ook wel licht-graffiti of light-writing genoemd, is bijzonder geschikt als teambuilding activiteit voor groepen en bedrijven. Na de uitleg en individuele oefeningen wordt er gezamenlijk een kunstwerk gemaakt waarbij iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar onderdeel van het uiteindelijke resultaat. Schrijf een woord, naam of kreet, trek je eigen silhouet om en geef jezelf vleugels, of beeld samen met vrienden of collega’s een toekomstvisie uit, met licht graffiti kun je alles maken.

Het programma van de light-painting workshop

Na het ontvangst- en welkomstwoord door onze ervaren workshop docenten begint de light-painting workshop met een duidelijke uitleg over het gebruik van de materialen. Voordat we de groep opsplitsen in kleinere groepen maken we eerst een groepsfoto. Het individuele programma van de light-painting workshops is opgebouwd uit een serie uitdagende oefeningen die in moeilijkheidsgraad toenemen.

Nadat de technieken zijn geoefend wordt er gezamenlijk een ‘light-art’ kunstwerk gemaakt. Om een idee te vormen voor de creatie wordt er door middel van een kort brainstorm moment per groep een gezamenlijk concept bedacht. Dit is tevens het moment waarop onze docenten een eventueel thema aan de workshop kunnen koppelen, dit kan bijvoorbeeld een kreet, kleur, vorm, afbeelding of logo zijn.

Na afloop van de licht-painting workshops evalueren we per team/groep het gemaakte werk door middel van een groepsevaluatie. Elke groep vertelt aan de rest van het team wat de gedachten zijn achter het gemaakte kunstwerk en hoe ze tot de creatie zijn gekomen. Meestal geeft een van onze docenten ook nog zijn of haar visie op het gemaakte werk. Deze creatieve workshop is uitermate geschikt als bedrijfsuitje, teambuilding workshop, inspiratiebreak of groeps uitje.

SD Worx

SD Worx

Light-painting

Sanofi

Sanofi

Light-painting

Philips Stadion

Philips Stadion

Light-painting

Mortsel

Mortsel

Light-painting

Okura Hotel

Okura Hotel

Light-painting workshop

Van Doormalen

Van Doormalen

Digiffiti en Light-painting

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Light-painting

Philips

Philips

Light-painting workshop

De light-painting workshop

Tijdens de light-painting workshops wordt er niet met spuitverf gewerkt maar met licht en sluitertijd, er komt geen verflucht of verfnevel aan te pas. De gemaakte kunstwerken worden digitaal vastgelegd en na de workshop aan u doorgestuurd. De workshop tekenen met licht duurt gemiddeld twee uur en kan verzorgd worden op een door u gekozen locatie of een van onze locaties. Uiteraard zorgen wij voor alle materialen en gecertificeerde workshop docenten. Over het algemeen is er één begeleider beschikbaar voor ongeveer vijftien deelnemers. De light-painting workshops zijn uitermate geschikt als creatief bedrijfsuitje, teambuilding activiteit, afdelingsuitje of vrijgezellen workshop.

Ook verzorgen wij spectaculaire light-painting demonstraties tijdens evenementen, productpresentaties, feesten en beurs- en branchedagen. Laat ons uw merk of product op een creatieve en inspirerende manier live tot leven brengen!

Onze workshop locaties

Wij verzorgen onze workshops voornamelijk in Nederland en België en kunnen een lightpainting workshop op een door u gekozen locatie of een van onze locaties verzorgen. De light-painting workshop kan verzorgd worden als een op zichzelf staande activiteit of als onderdeel van een beurs, evenement of (bedrijfs)feest, wel moet de workshop ruimte enigszins te verduisteren zijn. Wij hebben zelf een aantal workshop locaties, ook werken we samen met veel locatie-aanbieders in de Benelux.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

1 - Workshops

Informatie over onze workshops voor particulieren is te vinden op deze pagina: Workshops voor particulieren.
Inschrijven voor de open dagen kan via de genoemde pagina, niet via dit contact formulier.

Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze workshops bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Teambuilding

Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, de nadruk van dit programma ligt op het samenwerken.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 10 of het daarbij behorende tarief, er is geen maximum aantal deelnemers.

Werkgebied

Wij verzorgen light-painting workshops op een door u gekozen locatie of één van onze locaties in de Benelux of daar buiten.

Tijdsduur

Het programma van deze workshop duurt 2 uur en kan indien gewenst ingekort worden.

24/7 beschikbaar

De light-painting workshop kan, op een tijdstip naar keuze, 7 dagen per week worden ingepland.

Begeleiding

Begeleiding door gemiddeld één gecertificeerde workshop docent per 15 deelnemers.

Thema

We kunnen een thema, slogan, kreet of kernwaarde aan het workshop programma koppelen.

Binnen/buiten

Deze workshop wordt zowel binnen als buiten verzorgd, wel dient de ruimte redelijk donker te zijn.

Kunstwerken

De gemaakte kunstwerken worden na afloop van de workshop digitaal per e-mail nagestuurd.