Anti-graffiti projecten

Wij verzorgen kleurrijke kunstprojecten als permanente anti-graffiti oplossing. Door onze ervaring en methodiek voorkomen we graffiti overlast in de buitenruimte.

Een van de meest effectieve manieren om graffiti overlast in de openbare ruimte tegen te gaan is het laten aanbrengen van een ‘anti-graffiti’ schildering. Onze jarenlange ervaring leert dat een goed doordachte muurschildering dé anti-graffiti oplossing is omdat deze aanpak er voor zorgt dat ongewenste graffiti wegblijft. In tegenstelling tot het laten aanbrengen en onderhouden van een anti-graffiti coating is het maken van een muurschildering een fraai en goedkoop alternatief voor het met regelmaat verwijderen of overschilderen van ongewenste graffiti of de zogenoemde ‘tags’.

Graffiti verwijderen?

Wij kunnen voor u de ongewenste graffiti verwijderen maar doorgaans is dat geen permanente oplossing. De graffiti wordt zeer waarschijnlijk op uw locatie aangebracht omdat deze plek ‘iets’ heeft wat voor graffiti-spuiters aantrekkelijk is, meestal is dit een hoge ‘zichtbaarheidswaarde’. Omdat wij zelf vroeger ook op straat zijn begonnen weten wij wat de aantrekkingskracht van een object kan zijn, wij denken dan ook graag met u mee over een permanente oplossing voor uw graffiti-probleem.

Prorail

Prorail

Anti-graffiti schildering

Vijzelgracht

Vijzelgracht

Muurschildering

Amstelveen

Amstelveen

Anti-graffiti project

Hoek van Holland

Hoek van Holland

Muurschildering

Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk

Anti-graffiti schildering

Prorail

Prorail

Anti-graffiti schildering

Gemeente Schiedam

Gemeente Schiedam

Muurschildering

Gemeente Baarn

Gemeente Baarn

Muurschildering

Kunst tegen ongewenste graffiti

Onze kunstprojecten worden veelal ingezet in het kader van een gemeentelijk of regionaal anti-graffitibeleid. De locaties zijn voornamelijk viaducten, tunnels, elektriciteitshuisjes, garages, bouwschuttingen en andere openbare objecten. Het laten maken van een goed doordachte muurschildering op dit soort plekken is als anti-graffiti oplossing doorgaans een goedkoper alternatief dan het met regelmaat laten overschilderen of verwijderen van ongewenste graffiti. Zeker omdat blijkt dat lege wanden vaak na enige tijd toch weer worden beklad en dit dus geen permanente oplossing is voor het graffiti probleem.

In de graffiti en street-art wereld is het zo dat men in principe niet over andermans werk heen gaat en een middels graffiti gemaakt kunstwerk dus vaak onaangetast blijft. Wel is het zo dat een anti-graffiti schildering alleen werkt als deze vakkundig en door de juiste, in de graffiti wereld bekende en gerespecteerde, artiesten wordt gerealiseerd.

Wijk- en buurtparticipatie

Onze anti-graffiti projecten worden altijd specifiek afgestemd op de locatie of het object. Indien mogelijk betrekken wij omwonenden, scholen en jongeren bij het project en het ontwerp proces. Vaak verwerken we ook kenmerkende elementen uit de omgeving in de schildering zodat een bepaalde herkenbaarheid en identificatie ontstaat tussen het kunstwerk en de buurt. Buurtparticipatie rondom een anti-graffiti project heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van leefbaarheid. Zeker als er vanuit de buurt een breed draagvlak is voor het kunstwerk zorgt dit er voor dat de graffiti ‘tags’ na het realiseren van een gezamenlijk kunstproject vaak wegblijven. Een gezamenlijke aanpak is in onze optiek dan ook de beste anti-graffiti oplossing.

Advies en lezingen

Met regelmaat worden wij door gemeenten, overheidsinstanties, ondernemersverenigingen en gebiedsbeheerders gevraagd om te adviseren over de aanpak van graffiti-overlast. Dit kan zijn in de vorm van advies rondom een gebied, wijk of specifieke plek. Of voor het verzorgen van lezingen en geven van ondersteuning aan projectgroepen zodat gezamenlijk een efficiënt plan van aanpak gemaakt kan worden. Omdat een groot deel van ons team bestaat uit echte graffitispuiters weten wij als geen ander hoe graffiti-overlast in de buitenruimte aangepakt kan worden en welke methoden wel en niet werken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over een effectief anti-graffiti beleid en een permanente graffiti-oplossing.

Informatie aanvragen

Graag ontvangen wij uw bericht zodat wij u doorgaans nog dezelfde dag een reactie kunnen sturen.

2 - Schilderingen
Bezig met versturen

Veel gestelde vragen en praktische informatie

Wanneer u kiest voor onze schilderingen bent u er van verzekerd dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.

Buurtparticipatie

Indien mogelijk betrekken wij scholen, omwonenden en jongeren bij het project.

Formaat

Er is voor ons geen limiet aan het formaat van de gewenste wand- of muurschildering.

All inclusive

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en dekken we waar nodig alles keurig af.

Kwaliteit

In verband met onze kwaliteitsnorm en kleurgarantie werken wij altijd met onze eigen materialen.

Expertise

Wij kunnen alles (na)maken en beheersen elke denkbare stijl o.a. graffiti, abstract, figuratief, fotorealistisch en street-art.

Ontwerp

Het concept voor de schildering wordt in samenspraak met u gemaakt en vaak afgestemd op de omgeving, ruimte of huisstijl.

Werkgebied

Wij verzorgen onze anti-graffiti projecten op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

Afwerking

Projecten in de buitenruimte worden door ons altijd afgewerkt met een hoogwaardige transparante PU lak.

Nazorg

Wij kunnen tevens een anti-graffiti coating aanbrengen of onderhoud aan het kunstwerk afspreken.