Veiligheid en voorwaarden

Onze creatieve workshops worden met veel zorg gegeven.

We beginnen elke workshop met een duidelijke uitleg over de veiligheid en het gebruik van de materialen. Wij gebruiken alleen A-merk spuitbussen welke voldoen aan de meest recente milieueisen, ook kunnen we de workshops met geurloze spuitbussen verzorgen. Uiteraard dekken we alles goed af zodat er geen ongewenste nevel achterblijft. Ook zijn wij goed verzekerd tegen eventuele schade, gelukkig hebben we deze verzekering sinds 1990 nog nooit hoeven aanspreken. Deelname aan onze workshops is altijd op eigen verantwoordelijkheid.

Beschermende kleding

Wij raden aan om bij uw kledingkeuze rekening te houden met het feit dat spuitverf kan nevelen en moeilijk uit kleding te verwijderen is. Elke deelnemer krijgt van ons uiteraard de nodige beschermende middelen zoals een werkoveral of schort, latex handschoenen, mondkapje, schoen- en mouwbescherming. Als u onze uitleg over het gebruik van de materialen naleeft zal er zeker geen verf op de kleding komen.

Spuitverf op waterbasis

Wanneer wij op locatie een workshop of demonstratie verzorgen in een afgesloten ruimte dan doen we dit meestal met spuitbussen op waterbasis. De kenmerkende verflucht is door de speciaal ontwikkelde spuitbussen verleden tijd, deze zijn namelijk nagenoeg geurloos. Een ander voordeel van dit unieke product is dat wanneer de verf op bijvoorbeeld kleding, schoenen of de grond komt deze direct met (kraan)water te verwijderen is.

Gecertificeerde begeleiding

Om de kwaliteit van onze workshops te waarborgen werken wij alleen met gecertificeerde workshop docenten en begeleiders met minimaal tien jaar graffiti ervaring. Een gecertificeerde docent heeft bij ons intern een opleiding gevolgd en is uitgebreid getoetst op de kwaliteiten die noodzakelijk zijn voor het verzorgen van kwalitatief hoogstaande (teambuilding) workshops en trainingen.

Minimum leeftijd voor deelname

Wij hanteren voor de workshops een minimum leeftijd van 10 jaar. Dit in verband met de veiligheid en een goede beleving van de workshop. Het is voor de meeste kinderen jonger dan 10 jaar niet mogelijk om de caps/spuitdopjes goed in te drukken. Dit resulteert in allerlei capriolen waarbij de kans groot is dat er verf gemorst wordt op de kleding of er verf in de ogen komt.

Zwangerschap en spuitverf

Er is in de medische wetenschap geen kennis over eventuele negatieve effecten op de zwangerschap bij het werken met spuitverf. Er zijn veel vrouwen die ondanks een zwangerschap aan onze workshops meedoen, dit is een keuze die ieder voor zich maakt.

Alleen de beste materialen

Wij gebruiken alleen de beste materialen die voldoen aan de meest actuele milieu eisen. Onze spuitbussen worden in Europa geproduceerd en zijn voorzien van een ‘low pressure’ systeem, wat zorgt voor weinig spuitnevel tijdens de werkzaamheden. Ook is de verflucht geminimaliseerd.

Meer weten over onze workshops?

Neem bij vragen of voor advies vrijblijvend contact met ons op.