Skip to main content

Doel

Originele buitenreclame

Prijzen

Vanaf 850,- Euro

Werkgebied

Gehele Benelux

Bijzonderheden

Zichtbaar door regen

Regen reclame

Regen reclame is een milieuvriendelijke manier van buitenreclame waarbij gebruik wordt gemaakt van regenwater. In tegenstelling tot de reverse graffiti uitingen is de regen reclame alleen zichtbaar als het regent of heeft geregend. De uiting verdwijnt uit zichzelf weer als de grond opdroogt. Een regen-reclame campagne blijft gemiddeld 2 maanden zichtbaar bij regenval.

Samen met u bepalen we waar de campagne aangebracht kan worden. Aan de hand van de doelstelling en de grootte van het gebied bepalen we het aantal plekken. Het is aan te raden om de reclame-uiting overzichtelijk en compact te houden zodat deze in 1 oogopslag duidelijk is. Gemiddeld valt er per jaar 800mm aan neerslag in Nederland, met de regen reclame maken we daar dankbaar gebruik van!

Duurzame straatreclame

Een straatreclame campagne uitgevoerd met de regen-reclame methode, in het engels soms ook raincampaign genoemd, geeft uw merk een creative en duurzame uitstraling, er wordt immers maar één sjabloon gemaakt waarmee we een onbeperkt aantal afdrukken kunnen plaatsen. Deze innovatieve manier van outdoor communicatie wordt geheel CO2-neutraal uitgevoerd.

Regen reclame campagnes worden vaak ingezet rondom weer gerelateerde acties, merken of producten, denk daarbij aan aanbieders van (zon)vakanties, winterbanden, paraplus etc.

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie en veel gestelde vragen over onze regen reclame.

Kleur

Een regen reclame uiting kan niet in kleur worden uitgevoerd, de ondergrond bepaald de kleur.

Zichtbaarheidsduur

Afhankelijk van de ondergrond is de levensduur van een regen reclame uiting 1 tot 12 weken.

Formaat

Wij gebruiken voor een regen reclame campagne meestal een sjabloon van ± 1,25m2.

Omstandigheden

Deze acties kunnen uitgevoerd worden mits de ondergrond niet vochtig, bevroren of besneeuwd is.

Werkgebied

Wij verzorgen regen reclame acties op elke door u gekozen locatie in de Benelux of daar buiten.

24/7 beschikbaar

Een regen-reclame actie kan 7 dagen per week worden ingepland, de uitvoer vindt meestal ’s nachts plaats.

All inclusive

Uiteraard verzorgen wij alle materialen en maken we foto’s van de geplaatste uitingen.

Productietijd

De voorbereidingstijd van een regen-reclame campagne is gemiddeld 7 werkdagen, spoed is mogelijk.

Wetgeving

Regen reclame valt onder de zogenoemde ‘guerrilla marketing’, wij vragen geen vergunning aan.

Regen reclame filmpjes

Bekijk hier enkele filmpjes van door ons verzorgde regen reclame campagnes.

Regen reclame campagne Gemeente Amsterdam.

AVRO Street-art maand - Reverse graffiti.

Regen reclame of reverse graffiti?

Een alternatief voor het inzetten van regen reclame is het laten plaatsen van reverse graffiti uitingen. Reverse graffiti en regen-reclame lijken visueel veel op elkaar. Het grote verschil tussen beide is dat reverse graffiti uitingen altijd zichtbaar zijn en niet alleen bij regen zichtbaar worden. Met de reverse graffiti techniek spuiten we warm water met hoge druk door een sjabloon waardoor we selectief een deel van de straat schoonspuiten. Het contrast dat we hiermee op de straat creëren zorgt voor een zichtbare afbeelding en/of tekst. Buitenreclame in de vorm van reverse graffiti is niet schadelijk voor het milieu en wordt door ons CO₂-neutraal uitgevoerd.

Bekijk de Reverse graffiti

Regelgeving rondom guerrillamarketing

Regen reclame valt qua wet- en regelgeving in een grijs gebied. Het is doorgaans dan ook niet mogelijk om voor deze vorm van guerrillamarketing een vergunning aan te vragen. Een subtiele en doordachte aanpak bij het uitvoeren is noodzakelijk om eventuele klachten te voorkomen. Uiteraard zijn wij hierin gespecialiseerd en kunnen we vooraf een goede inschatting maken van de (on)mogelijkheden. Wanneer de regen reclame campagne voor (of in samenspraak met) een stad, gemeente of provincie, of rondom een gemeenschappelijk of publiekelijk doel, wordt ingezet is het soms wel mogelijk om toestemming of een vergunning aan te vragen.

Bekijk al onze straatreclame

Wij verzorgen spraakmakende straatreclame campagnes, bekijk ons complete aanbod.