10 succesvolle voorbeelden van graffiti voor promotie-doeleinden

Sinds de tachtiger jaren is commerciële graffiti ook in de Nederlandse straten te bewonderen. De artiesten van Graffitinetwerk hebben altijd een grote rol gespeeld bij graffiti in de Nederlandse reclamewereld. Hieronder geven we je 10 voorbeelden van graffiti als advertenties.

1. Opgeruimd staat netjes

Bij graffiti denken we vaak aan het toevoegen van iets op een muur: krijt of spuitverf of melkverf. Maar het kan ook anders en reverse graffiti is daar een schoolvoorbeeld van. Hierbij leggen we een mal op het trottoir of plaatsen we die op een muur, waarna we precies de tekening of de tekst schoonspuiten die we willen afbeelden. Milieuvriendelijk en voordelig!

2. Een onvergetelijke aftrap

Graffiti kan ook prima op gras worden geplaatst. Voor een belangrijke wedstrijd van de Engelse voetbalclub Coventry City spoten wij het wapen op de grasmat. Het resultaat? Een glansrijke overwinning van de zogeheten Sky Blues.

3. Creatief met stoepkrijt

Melkverf of krijt vormen een goede basis voor succesvolle guerrilla-marketing. Deze tijdelijke verf valt nog meer op dan reverse graffiti en is onschadelijk voor het milieu. Afhankelijk van de hoeveelheid verkeer en de weersomstandigheden kan de uiting tot wel één jaar zichtbaar blijven.

krijt graffiti

4. Laat een robot het werk doen

Tijdens een perspresentatie van Hennessy hebben wij een bijzondere manier van graffiti gebruikt: een tekenrobot creëerde uit penstripe art het logo van dit cognac-merk. Voor de bezoekers was dit een betoverende gebeurtenis.

5. Uitkijken waar je loopt

Voor Centraal Beheer Achmea maakten we een realistische 3D-vloerschildering in de voetgangerstunnel tussen de parkeerplaats en de Hardenbergse evenementenhal. Niemand kon deze streetpainting negeren!

grondschildering

6. Zand- of sneeuwreclame

Het strand of zelfs een besneeuwde helling lenen zich ook prima voor een reclame-uiting. Midden in de nacht of in de vroege ochtend sluipen wij naar het te ‘beschilderen’ gebied om daar de gewenste illustratie en/of woorden plaatsen. Eventueel zorgen we ook voor een mooie luchtfoto.

sneeuw-reclame

7. Verfloze graffiti op gebouwen

Wildbeamen is een originele manier om een boodschap op een gebouw te zetten, zonder hiervoor verf of krijt te hoeven gebruiken. We projecteren de gewenste slogan, het logo of de afbeelding op een gevel, zoals in dit voorbeeld op het Vredespaleis in Den Haag.

Wildbeamen

8. Snel en strak

Geen mogelijkheid om op een muur te schilderen maar wel promoten met graffiti? De oplossing is cellofaan graffiti. Deze vorm van graffiti is razend populair in steden als Parijs, Berlijn en Londen. Hoe het werkt? In mum van tijd spannen we cellofaan strak tussen twee palen en brengen we hier graffiti op aan. Zo kunnen wij een live demonstratie van graffiti geven op iedere gewenste plek.

cellofaan-graffiti-heineken

9. Groene eyecatcher

Uw logo of slogan op een originele manier in uw bedrijfspand hangen doet u met mos- en grasreclame. Met deze techniek maken we woorden, patronen en zelfs afbeeldingen. Het is onderhoudsvrij en reukloos. Ook voor de buitenruimte hebben we guerrilla gardening-oplossingen. Origineel!

mos-graffiti-graffitinetwerk

10. Traditionele graffiti

Laten we de meest traditionele vorm van graffiti vooral niet vergeten: spuitverf op een muur. Dit is niet alleen een prachtige anti-graffiti projecten (want artiesten respecteren elkaars kunstwerken), maar ook een prima vorm van reclame. Hier een voorbeeld uit de VS.

graffiti

Informatie, advies of een offerte?

Neem nu contact met ons op en ontvang vandaag nog een reactie.